Izbirajmo okolju prijazne kozmetične pripomočke za večkratno rabo

Gabrijela Vrbnjak 02.06.2020
sponge-pixabay

Katere eko izdelke lahko naberemo namesto, da bi vedno znova kupovali takšne za enkratno uporabo?

BAMBUSOVE BLAZINICE

Recimo ne tradicionalni potrošni rabi in bombažnim blazinicam najdimo alternativo - bambusove blazinice - te bodo z nami leta in leta. Blazinice iz bambusa so biološko razgradljive, tako da so resnično zero-waste produkt.

foto: Unsplash

SILIKONSKE GOBICE ZA NANOS LIČIL

Silikonske gobice za nanos ličil so prava izbira za večkratno uporabo in nadomeščajo klasične gobice. Ta alternative se ne zavrže kar tako v koš za smeti - vse, kar moramo po uporabi storiti, je, da jih speremo z nekaj vode in ponovno so primerne za uporabe. Za razliko od klasičnih gobic, silikonske gobice ne absorbirajo sestavin in vsebine kozmetičnega izdelka, ki ga nanašamo, zato lahko tudi tega uporabimo zmerno.


BRISAČKA ZA ODSTRANJEVANJE LIČIL

Namesto čistilnih robčkov za odstranjevanje make up-a, ki se v naravi razgrajujejo več 100 let, izberimo naravi prijaznejšo brisačko iz mikrofibre za odstranjevanje ličil. Dodati moramo samo vodo in ličila so odstranjena, naša koža pa ne bo vsrkala nepotrebnih sestavin, ki so v čistilnih robčkih. Mehkejša stran brisačke se lahko uporablja za čiščenje, medtem ko vlaknasta površina na drugi strani deluje kot piling. Po uporabi brisačko preprosto operemo.

amazon.co.uk


KRPICE ZA NEGO OBRAZA IZ MUSLINA

Za nežen način čiščenja obraza brez občutka pilinga in brez uporabe blazinic za enkratno uporabo so krpice iz muslina dobra zamenjava. Ko jih ne potrebujemo več, jih preprosto damo v pranje, ali pa jih ročno operemo z nežnim milom. 


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča