Luksuzni Maroko - vile izven Marakeša, ki vas bodo pritegnile

Klavdija Rupar 31.07.2020
2018-02-19-44c72b727dec213f2fba69f1e970c91c

Čeprav lahko letos potujemo le s prstom po zemljevidu, ali si ustvarjamo potovalne plane za prihodnost, vseeno ne smemo pozabiti na tisto navdušenje, ko kupimo letalsko karto in vzhičenost, ko se vkrcamo na letalo. Koronavirus je na žalost odpovedal kar nekaj naših izletov in planov, a edino pravilno je, da ostanemo pozitivni in se osredotočimo na boljšo prihodnost. Ste že obiskali Maroko? Priporočamo, da ga, ko bo konec vse te pandemije in se bodo potovanja kolikor se da vrnila v normalno stanje, vsekakor obiščete. Spodnje luksuzne vile pa bodo poskrbele za izpolnitev sanj tudi tistih malenkost bolj zahtevnih gostov.

5 Columns

Essaouira je mesto na atlantski obali malenkost več kot dve uri oddaljeno od Marakeša. Medina je v tem mestu pod Unescovo zaščito, 5 Columns pa se nahaja prav tam, v središču kamnitih labirintov. Hišo staro 200 leto je preoblikovala londonska oblikovalka Lisa Burke. Izvirni elementi, kot so peščeni stebri, leseni tramovi in črno-bele ploščice po tleh, služijo kot popoln okvir za ustavarjanje sodobne in eksotične notranjosti. Minimalizem je vodilna ideja, dopolnjujejo pa ga vintidž izdelki, moderni kosi pohištva in umetniška dela iz Evrope in Maroka.

Vila Anouk

Tudi Vila Anouk se nahaja v mestu Essaouira, v gozdu Douar Laaraich. Gre za manjši hotel, zgrajen po tradicionalni tehniki gradnje Beldi in je v celoti izdelan iz kamna in lesa z lesenim stropom, ki ga slikajo lokalni umetniki. Sestavljena je iz sedmih nastanitvenih enot, prostornih skupnih prostorov, več vrtov in terase za sproščanje. V sobi s kamnitimi stebri in velikimi steklenimi vrati je na voljo tudi notranji bazen v rimskem slogu, ki se lahko v celoti odpre in tako zamegli črto med zunanjostjo in notranjostjo.

Vila Lotus

Lastnik Vile Lotus, ki se prav tako nahaja v Essaouirji, je hotelir in notranji oblikovalec Willem Smit - živi v Maroku in dela kot upravitelj slovitega hotela El Fenn. Na pomoč pri gradnji vile mu je priskočil francoski Studio KO (oblikovali so YSL muzej v Marakešu). Skupaj so ustvarili krasno vilo na hribu, zgrajeno iz kamna, betona in stekla. Čeprav se po slogu dekoracije jasno vidi, da stoji sredi severne Afrike, je Smit uporabil ogromno modernega pohištva. Neskončni bazen v obliki črke L, obdan s svetlo rumenimi ležalniki, pa je prostor, kjer bi vsi radi živeli večno.

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča