Znan je celoten glasbeni program festivala MENT 2022

Valentina Jarc 03.05.2022
unnamed

Festival glasbenih odkritij, ki se osredotoča na lokalne, regionalne in evropske scene, se vrača k tridnevnemu klubskemu formatu z mednarodno glasbeno konferenco, ki vsako leto privabi več sto evropskih glasbenih profesionalcev.

MENT tokrat združuje moči z avstrijskim festivalom Elevate in domačim festivalom Druga godba, ki bosta kurirala del programa in gostovala na konferenci, v sodelovanju s festivalom Tresk pa je napovedano mednarodno sejmišče glasbenih založnikov.

Letošnji program festivala vključuje 80 nastopajočih iz 25 držav. Značilno eklektičen in slogovno drzen seznam ustvarjalcev obsega vse od hip-hop in pop ikon v nastajanju, samosvojih kantavtoric in kantavtorjev, raznorodnih kitarskih nažigancij, raziskovalnih folkovskih godb in avanturističnega post-jazza do izvenjserijskih zvočnih eksperimentov iz različnih vetrov ter bolj in manj uveljavljenih imen številnih evropskih elektronskih scen.

Na otvoritvenem večeru v Kinu Šiška bo kot glavni gost nastopil enigmatični ameriški zvezdnik, kantavtor in producent Yves Tumor. V četrtek in petek pa se bodo ob številnih drugih tujih in domačih talentih predstavili ukrajinska hip-hop ikona Alyona Alyona, britanska kantavtorica Martha Skye Murphy, francoska avant-pop usvarjalka Oklou in virtuozni avstrijski klaviaturist ter producent Dorian Concept.

Na voljo so festivalske (vsi koncerti) in PRO PASS vstopnice (koncerti + konferenca). Več informacij in celoten letošnji lineup najdete na spletni strani MENT Ljubljana.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča