Glasbeni dogodki v oktobru

Klavdija Rupar 07.10.2020
glasba

Svet se je spomladi za trenutek ustavil, s tem pa se je ustavilo tudi kar nekaj glasbenih prireditev in koncertov. Nekateri niti niso želeli reskirati in so predstave prestavili na naslednje leto. A vseeno bomo oktobra lahko nekaj večerov preživeli tudi ob glasbi. Katere koncerte lahko vse obiščemo v oktobru?

Prismojeni profesorji bluesa, Kino Šiška, 29. oktober

Koncert skupine Prismojeni profesorji bluesa bi se moral zgoditi že maja, zaradi ukrepov za prepričitev širjenja novega koronavirusa pa se bodo 29. oktobra na odru Kina Šiška predstavili kar dvakrat - prvič ob 20.00 in drugič ob 22.00. Slovenska glasbena zasedba, ki je dosedaj snemala le angleške albume, bo na tem koncertu predstavila prvo ploščo v slovenščini z naslovom PRISMOJENI?.

Kvatropirci, Tavčarjev dvorec Visoko, 9. oktober

Koncert Kvatropircev, ki bi moral biti že maja v Železnikih je prestavljen na novo lokacijo - na Tavčarjevem dvorcu na Visokem se bo predstavila večkrat nagrajena vokalna skupina, tudi na festivalu Melodije morja in sonca, ki vedno znova očara publiko s svojo kvalitetno izvedbo pesmi, iskrenostjo in prepričljvim nastopom. Večer poln romantike, v katerem bodo zapeli tudi najlepše dalmatinske pesmi.

Joker Out, Cvetličarna, 13. & 14. oktober

Na odru Cvetličarne bo svoj prvi album predstavila skupina Joker Out, 5 članska shagedelic rock n' roll zasedba iz Ljubljane. Po zmagi na največjem natečaju za mlade bende, Špil ligi, so hitro in suvereno začeli usvajati največje odre v Sloveniji in odpirali koncerte najbolj vročih rokerjev pri nas. Koncerta bosta potekala dva dni zapored, prestavljena sta iz aprila.

Jazz club Ljubljanski grad, oktober

Jazz Club Ljubljanski grad poteka vsak petek zvečer med 25. septembrom in 26. decembrom. Svojevrstven prostor Skalne dvorane na Ljubljanskem gradu bodo polnili zvoki jazza, soula, rocka, bluesa, hiphopa, ritma in bluesa ter balkanskega pop fiusna. Oktobra bodo v Skalni dvorani nastopili Slapar - Kavšek Quarter (9. oktober), Rok Ferengja (16. oktober), Boris Cavazza kvintet: Sprehod (23. oktober) in Blues Experience (Blues Experience). 

Lombardo in Buržoazija, OrtoBar, 9. oktober

Lombardo in Buržoazija bosta nastopila v sklopu OrtoFesta, ki je bil aprila zaradi epidemije prestavljen. Lombardo so uigrana skupina glasebnikov, ki so predkratkim predstavili nov single Kriminal, ki ga boste v petek lahko slišali v živo, poleg pa še nekaj svežih pesmi s prihajajočega albuma. Buržuazija pa je mlada rock skupina z bogatim in udarnim zvokom, ki pokažejo pristno ljubezen do glasbe in igranja, preigravanja različnih žanrov.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča