Spotify na voljo tudi v Sloveniji

CITYLIFE 29.07.2020
spotifylifestyle06copy

Spotify, ki deluje od leta 2008, je za vselej spremenil poslušanje glasbe. Samim ustvarjalcem omogoča, da živijo od svoje glasbe, milijardam ljubiteljev glasbe pa daje možnost, da uživajo v glasbi in da v njej najdejo navdih. V aplikaciji lahko brezplačno odkrivate, upravljajte in delite več kot 50 milijonov skladb, vključno z več kot milijonom naslovov podkastov, ali pa se odločite za nadgradnjo v Spotify Premium, ki vam omogoča dostop do ekskuzivnih funkcij za glasbo, vključno z izboljšano kakovostjo zvoka in izkušnjo poslušanja na zahtevo, brez povezave s spletom in brez oglasov.
Trenutno je Spotify največja naročniška storitev za pretakanje glasbenih vsebin na svetu; skupnost na 92 trgih šteje več kot 286 milijonov uporabnikov, med njimi je 130 milijonov naročnikov na Spotify Premium.


Skupnost Spotify, ki po vsem svetu združuje več kot 286 milijonov poslušalcev, med katerimi je 130 milijonov naročnikov na storitev Premium, bo v Sloveniji omogočila najboljšo izkušnjo poslušanja domače in mednarodne glasbe – več kot 50 milijonov skladb in milijon podkastov. Storitev Spotify je na voljo brezplačno ali z možnostjo nadgradnje v Spotify Premium, naročniško storitev, ki omogoča uživanje v glasbi brez prekinitev.


Za vrhunsko izkušnjo storitve Spotify se lahko slovenski uporabniki odločijo za nadgradnjo storitve v Spotify Premium za 5,99 EUR mesečno. Naročniški paket Premium Family je na voljo za 9,99 EUR za do šest družinskih članov, ki prebivajo pod isto streho. Novi paket Spotify Premium DUO (7,99 EUR) je naročnina, namenjena parom, in vključuje Duo Mix, seznam predvajanja, ki se samodejno obnavlja in vključuje glasbo, v kateri boste vi in vam najdražja oseba uživali skupaj – tako doma skorajda ne bo prihajalo do nesoglasij o tem, kdo bo DJ. Cena naročniškega paketa Premium for Students bo 2,99 EUR na mesec.

Spotifyjeve najbolj priljubljne funkcije
Spotify prihaja v Slovenijo z neprekosljivo kombinacijo funkcij, zaradi katerih je najbolj priljubljena glasbena aplikacija na svetu. Prinaša več kot 50 milijonov pesmi, en milijon podkastov in več kot štiri milijarde seznamov predvajanja najbolj aktualne slovenske in mednarodne glasbe, vrhunskih individualiziranih glasbenih predlogov, omogoča vsakodnevno odkrivanje nove glasbe in svobodo predvajanja na široki paleti naprav ter interakcijo z aplikacijami Instagram, Facebook, Samsung, Android TV, Google Maps in drugimi.
Prilagojen Sloveniji
Spotify je prenovil glasbeno izkušnjo za Slovenijo s svežim naborom ekskluzivnih funkcij:

  • Brezplačni Spotify za vse: za izkušnjo, ki bo ustvarila dodatno vrednost v bogati slovenski glasbeni industriji in poudarila doživetje glasbe, je aplikcija Spotify brezplačno na voljo vsakokmur v Sloveniji.
  • Lokalizirana glasbena priporočila in funkcija odkrivanja: Spotifyjev iskalnik za priporočanje glasbe zdaj lahko zdaj lahko nastavite na Slovenijo, tako da lahko slovenski uporabniki uživajo v individualiziranih funkcijah odkrivanja, kot je Daily Mix (do šest posameznih seznamov predvajanja, v katerih bo kombinacija vaših najljubših skladb z novimi, za katere menimo, da vam bodo ugajale), Release Radar (individualiziran seznam predvajanja nove glasbe, ki temelji na izvajalcih, ki jim sledite in jih največ poslušate, seznam se posodablja vsak petek) in Discover Weekly (seznam predvajanja, ki izhaja iz vaših edinstvenih navad poslušanja).
  • Podkasti: na platformi Spotify lahko uporabniki pretakajo ali prenašajo epizode podkastov na naprave z operacijskim sistemom Android ali iOS, na namizje, igralne konzole, avtomobile, televizorje, pametne zočnike in druge naprave, ki jih uporabljajo poslušanje.
  • Spotify for Artistsplatforma izvajalcem pomaga pri spremljanju statistike za nove izdaje v realnem času, pri prepoznavanju poslušalstva, globjem povezovanju z navdušenci in pri vodenju poslov. 
  • Spotify for Podcasters: ker se ljudje prijavljajo in poslušajo vsak dan, ima Spotify dober vpogled v to, kdo so poslušalci, katere epizode največkrat pretakajo in celo v to, katero glasbo imajo najraje – to so podatki, ki bodo ustvarjalcem pomagali pri načrtovanju prihodnjih epizod ali pridobivanju sponzorjev.
  • Aktiviranje glasbe na Instagramu: slovenski uporabniki Instagrama bodo zdaj lahko aktivirali težko pričakovano funkcijo glasbenih zgodb na Instagramu. Funkcija omogoča deljenje izvajalcev, albumov in seznamov predvajanja v Instagram zgodbah.

Da boste v glasbi lahko uživali tako, kot sami želite, si prenesite aplikacijo Spotify, ki je na voljo v trgovini z aplikacijami za Android ali iOS, ali pa obiščite www.spotify.com/si.  

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča