Kaj bomo letos gledali na malih zaslonih?

Klavdija Rupar 18.03.2022
emilyinparis1

Netflix prav vsako leto izda vsaj eno serijo, ki podre vse rekorde. Če je bila leta 2020 to serija Bridgerton, je lani s 111 milijoni gledalcev prvo mesto zasedla serija Squid Game. Igra moči in preživetja, v kateri lahko zaslužite kar 45,6 bilijona dolarjev, je predvsem mamljiva za vse, ki jim ni uspelo v življenju. Serijo so že potrdili za drugo sezono. Na HBO Max je ob koncu leta luč sveta končno ugledalo nadaljevanje priljubljene serije Seks v mestu z naslovom And Just Like That ... Nove dogodivščine trojice (Kim Cattrall se v vlogi Samanthe ni vrnila) v New Yorku so marsikoga pustile precej razočaranega, spet drugi pa le upajo na novo sezono.

This Is Going to Hurt (BBC, 8. februar 2022)
Na praznik kulture je na BBC prišla serija This Is Going to Hurt, narejena po istoimenski knjigi pisatelja Adama Kaya. Adam je bil namreč nekaj let zdravnik v javnem britanskem zdravstvu, nato pa je zaradi nepravičnega sistema pustil službo in postal scenarist, pisec in stand-up komik. Na humoren, a hkrati žalosten način je prikazana realnost mladega zdravnika, ki se išče in si občasno vseeno želi vsaj kakšen dela prost dan.


Bridgerton, 2. sezona (Netflix, 25. marec 2022)
Pa smo jo dočakali – drugo sezono Bridgertona. Lady Whistledown se vrača s svojimi govoricami, tokrat pa bomo spremljali ljubezensko zgodbo najstarejšega Bridgertona. Vikont Anthony je obupal nad ljubeznijo in je niti ne želi iskati, saj je prepričan, da bo tako kot njegov oče umrl mlad. A vseeno ve, da je čas za mirno družinsko življenje, zato si za ženo izbere lepotico sezone Edwino Sharma. S tem pa se ne strinja njena sestra Kate, ki je prepričana, da je Anthony daleč od primernega snubca. Bo Anthony pravočasno ugotovil, da je mogoče izbral napačno sestro?


The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window (Netflix, 28. januar 2022)
Serija z najdaljšim imenom. Gre za temačni komični triler in neke vrste parodijo na psihološke trilerje. Anna je zlomljena ženska, ki je po smrti svoje hčerke pred tremi leti postala samo še senca sebe. Cele dneve preživi doma, pije vino in jemlje tablete. Po še enem večeru čezmernega pitja je Anna prepričana, da je skozi okno videla umor v sosednji hiši, a ji nihče ne verjame. Odloči se, da bo preiskavo vzela v svoje roke.


The Crown, 5. sezona (Netflix, november 2022)
The Crown se novembra (točen datum še ni znan) vrača na male zaslone. Serija, ki predstavlja kraljevo družino vse od poroke Elizabete II. in njenega kronanja, se bo v novi sezoni posvetila predvsem letom, v katerih je bil minister vlade John Majer, sledil pa bo najprej propad zakona med Diano in princem Charlesom in nato še Dianina smrt leta 1997. Vsekakor primerna serija za vse ljubitelje britanske kraljeve družine.


Killing Eve, 4. sezona (BBC, 27. februar 2022)
Killing Eve se konec februarja vrača s četrto in zadnjo sezono. Eve (Sandra Oh) in Villanelle (Jodie Comer) nadaljujeta svojo premišljeno in vedno nevarno igro mačke in miši, medtem pa Evina šefica Carolyn nadaljuje z lovom na mednarodno organizacijo morilcev, imenovano The Twelve. Ji bo uspelo? In kje bosta na koncu pristali Eve in Villanelle?


The Flight Attendant. 2. sezona (HBO Max, pomlad 2022)
The Flight Attendant je bila ena prvih originalnih serij na HBO Max, ki je premiero doživela jeseni 2020. Serija je sicer posneta po knjigi in na začetku ni bila načrtovana za drugo sezono, a je bilo občinstvo nad njo tako navdušeno, da so že konec leta 2022 potrdili drugo sezono. V drugi sezoni Cassie Bowden (Kaley Cuoco) sprva živi trezno življenje v Los Angelesu in obenem na črno pomaga CIA. Toda pri čezoceanski nalogi postane priča umoru, zaradi česar se ponovno znajde sredi mednarodne zanke.


Love and Death (HBO Max, datum še ni znan)
Candy Montgomery in Betty Gore imata zelo podobne interese: skupaj pojeta v metodističnem cerkvenem zboru, njuni hčeri sta najboljši prijateljici, njena moža pa imata dobri službi v tehnoloških podjetjih v severnem Dallasu v predmestju, imenovanem Silicon Prairie. Toda pod svojim na videz popolnim življenjem sta obe ženski zafrustrirani in imata kar nekaj neizrečenih strasti.

Kaj se še vrača?
Priljubljena serija Emily in Pariz, ki je sicer navdušila mlade, a precej užalila Francoze, še vedno navdušuje in je bila kmalu po premieri druge sezone potrjena ne le za eno, temveč celo dve nadaljevanji. Na Netflix se vrača tudi serija Ginny in Georgia, HBO Max pa bo dobil novo adaptacijo serije Pretty Little Liars.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika