Filmske novosti, ki marca prihajajo v naše kinodvorane

Anja Mrevlje 01.03.2020
Mulan

Pripravili smo seznam najboljših filmov, ki na naša filmska plata prihajajo v naslednjih tednih. 

IZVEN IGRIŠČA (The Way Back)
športna drama
V Koloseju od 5. marca.

Jack Cunningham (Ben Affleck) je bil nekoč perspektivni športni up svojega košarkarskega kluba, vendar pa ga je življenje poneslo v drugo smer, njegove sanje pa je zamenjal alkohol. Razdvojen, brez stalne zaposlitve, se, pote ko izgubi ženo in otroka, vrne v svoj rojstni kraj, kjer dobi ponudbo, da bi postal trener košarke v svojem bivšem klubu. Ponudbo sprejme in s tem pridobi moštvo, ki je na dnu košarkarske lestvice. Njegove trenerske sposobnosti pa ekipo hitro izoblikujejo in iz nje naredijo pravo senzacijo.


NAPREJ (Onward)
animirana komična pustolovščina
V Koloseju od 5. marca 2020.

Fantazijski svet škratov, zmajev, morskih deklic, samorogov, palčkov in drugih mističnih bitij, ki so nekoč živela v pravljici, je izgubil svojo čarobnost. Namesto čarovnije tudi pravljična bitja uporabljajo mobilne telefone, kosilnice in avtomobile, zato se najstniška brata, škrata, Tian in Marlin Lahkonog odpravita na popotovanje, da bi odkrila, če je kje na svetu še ostalo kaj čarobnosti, s pomočjo katere bi lahko dan preživela s svojim očetom, ki je umrl, ko sta bila še čisto majhna.

NAVADNA LJUBEZEN (Ordinary Love)
romantična drama
V Koloseju od 5. marca.

Joan in Tom sta dolgoletna zakonca srednjih let. Njuno razmerje je lahkotno, saj sta skupaj celo življenje, njuna ljubezen pa globoka, kar se izraža tako z nežnostjo kot tudi s humorjem. Ko Joan diagnosticirajo raka na dojki, potek samega zdravljenja osvetli njun odnos, saj se soočata z izzivi, ki ju čakajo in možnostjo, kaj bo, če se njej kaj zgodi.

BLOODSHOT (Bloodshot)
akcijska pustolovščina
V Koloseju od 12. marca.

Ray Garrison je ubiti elitni vojak, ki ga korporacija Rising Spirit Technologies, ki proizvaja orožje, s pomočjo posebne nanotehnologije ponovno oživi. S pravo vojsko tehnoloških presežkov v žilah postane Ray neustavljiva sila. Vendar pa imajo nove sposobnosti tudi svojo ceno. Korporacija, ki ga je oživila, zdaj nadzira njegovo telo in um. Čeprav je prežet z vrsto osupljivih novih sposobnosti, zdaj trpi zaradi popolne izgube spomina in poskuša odkriti svojo identiteto, pa tudi razliko med resnico in manipulacijami, ki se skrivajo za korporacijo. Pri tem mu pomaga skrivna ekipa drugih "nadgrajenih" kolegov.

LOV (The Hunt)
akcijska srhljivka
V Koloseju od 19. marca.

V senci temačne internetne teorije zarote se v oddaljeni graščini prvič zbere nekaj izbrancev, ki navadne ljudi lovijo za šport. A načrt izbrancev se bo izjalovil, ker ena od žrtev, pozna igro lovcev bolje kot jo oni sami. Upre se morilcem in jih enega za drugim pospravi, ko se prebija do skrivnostne ženske (dvakratna dobitnica oskarja Hilary Swank), ki je v središču vsega.

KAPITAN SABLJEZOBI IN ČAROBNI DIAMANT (Kaptein Sabeltann og den magiske diamant)
animirana družinska avantura
V Koloseju od 19. marca.


Sanje gospodarja džungle Maga Kahna so, da bi se lahko zadrževal na soncu in da bi lahko končno odšel iz temne džungle. Na drugi strani želi  Kapitan Sabljezobi celotno trdnjavo napolniti z zlatom in dragulji. Pikec si želi lažjega življenja, medtem, ko Veronika prekipeva od želje po avanturah. Vse to se lahko uresniči, če jim uspe ukrasti čarobni črni diamant, s katerim je pobegnil mali Marko. Ko druščina to izve, se podajo na nevarno in razburljivo dirko.

RADIOAKTIVNA (Radioactive)
biografska romantična drama
V Koloseju od 19. marca.

Pierre in Marie Curie sta skupaj odkrila radij in močno pretresla takratne znanstvene kroge. Malo pred Pierrovo smrtjo, leta 1903, sta prejela Nobelovo nagrado za odkritje radioaktivnosti. Potem ko je ostala brez moža in kolega, se je Marie še bolj poglobila v delo in osvojila drugo Nobelovo nagrado za odkritja, ki so spremenila svet.

MULAN (Mulan)
akcijska pustolovščina
V Koloseju od 26. marca.

Mulan je zgodba o legendarni bojevnici Hui Mulan, ki se je preoblekla v moškega, da bi lahko služila vojaški rok in ta napor prihranila svojemu slabotnemu očetu. Zgodba temelji na legendi o kitajski junakinji, ki se izuri za odlično vojščakinjo, in postane ena največjih junakinj v državi.

ŠE VEDNO VERJAMEM (I still belive)
romantična glasbena drama
V Koloseju od 26. marca.

Na filmska platna prihaja resnična zgodba o glasbeniku Jeremyju Campu in o njegovi ljubezni do prve žene, s katero se je kljub njeni smrtni bolezni poročil oktobra 2000. Par je na medenih tednih izvedel, da se je Melissin rak razširil, umrla je komaj leto po poroki. Film prikazuje Campova najstniška leta, njegov vzpon v svetu glasbe in na koncu tudi srečanje s svojo drugo ženo Adrienne.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča