3. sezona American Crime Story o aferi Lewinsky

Klavdija Rupar 09.10.2021
american-crime-story-impeachment

American Crime Story se je pred kratkim vrnila s tretjo sezono. Gre za serijo, v kateri se v vsaki sezoni ukvarjajo s serijo najbolj znanih ameriških zločinov in zločincev.

V prvi sezoni smo lahko spremljali sojenje O. J. Simpsonu, v katerem se je pokazalo ozadje njegovih dejanj in prepričanost ljudi, da je vsekakor zagrešil zločin, za katerega nikoli ni bil obsojen. V drugi sezoni smo bili priča umoru znanega modnega oblikovalca Giannija Versaceja in njegovemu morilcu, ki je pred usodnim strelom ubil še nekaj drugih moških.

Tretja sezona je z naslovom American Crime Story: Impeachment namenjena aferi Lewinsky. Gre za enega najbolj znanih spolnih škandalov v ameriški politiki. Ta je izbruhnil leta 1998 po razkritju nekdanje pripravnice v Beli hiši Monice Lewinsky, da je imela intimne odnose s tedanjim ameriškim predsednikom Billom Clintonom. Priznanje je na dan prišlo med sodnim postopkom proti Clintonu, ki ga je Paula Jones obtožila spolnega nadlegovanja, medtem ko je služil kot guverner zvezne države Arkansas. Ena izmed prič je bila tudi Lewinsky, ki pa je kasneje svoji sodelavki in prijateljici Lindi Tripp priznala, da je lagala. Ta je njun pogovor snemala in ga kasneje tudi razkrila. Clinton je vse to kasneje seveda zanikal.

Zgodba torej sledi aferi, začne pa se, ko ob smrti njenega šefa, Linda Tripp prej zaposlena v Beli hiši in sedaj prestavljena v Pentagon, spozna Monico Lewinsky, Paula Jones pa se odloči predsednika obtožiti, da jo je spolno nadlegoval. Sarah Paulson, ki je igrala v prvi sezoni tožilko Marcio Clark, se tokrat vrača v vlogi Linde Tripp, v vlogi Paule Jones pa lahko spremljamo Annaleigh Ashford, ki je v drugi sezoni policiji pomagala pri ujetništvu Giannijevega morilca.

Več si lahko pogledate v spodnjem trailerju. Serijo so začeli predvajati 7. septembra, pričakovanih pa je deset delov.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča