Volkswagen Špila - znani so polfinalisti glasbenega natečaja

CITYLIFE 22.01.2019
Volkswagen Špila

Na glasbeni natečaj Volkswagen Špila se je letos prijavilo več kot 100 narodnozabavnih ansamblov iz vse Slovenije. Angažma je bil precejšnji, saj so prijavitelji poleg opisa skupine morali oddati tudi videoposnetek igranja v živo. Ansambli so izpostavili, da jih je k sodelovanju pritegnila izjemna priložnost za promocijo, sodelovanje s priznanimi glasbeniki in glavna nagrada v višini 10.000 evrov.

PESTER IZBOR ANSAMBLOV 

Končni izbor polfinalistov je pester. Strokovna komisija je bila pri izboru polfinalistov pozorna na točnost, usklajenost in energijo ansamblov, predvsem pa na potencial, ki ga imajo glasbeniki za nadaljnji razvoj. Priložnost so tako dobili tudi tisti, ki v tem trenutku še niso "povsem izdelani".

Volkswagen Špila

OBETAJO SE NEPONOVLJIVI KONCERTI V ŽIVO

V mesecu februarju se obetajo trije izjemni glasbeni spektakli, kjer se bo pomerilo vseh 32 polfinalistov.

Prvi koncert bo potekal 7. februarja v Festivalni dvorani v Ljubljani, drugi na dan zaljubljenih, 14. februarja, v Dvorani Union Celjskega doma, tretji pa 21. februarja, prav tako v Dvorani Union Celjskega doma.

Bitko narodnozabavnih ansamblov bo vodila velika zvezda narodno-zabavne scene Natalija Verboten, ki se na sceno vrača tudi v vlogi voditeljice. 

Žiranti bodo nato izbrali 9 finalistov. Ti bodo imeli tri mesece časa, da s pomočjo mentorjev ustvarijo in izvedejo novo avtorsko pesem ter jo v ljubljanski Festivalni dvorani predstavijo na velikem finalnem koncertu.
spila.si

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča