Projekt "Ni skrbi, dokler skrbimo; ni skrbi, dokler skrbiš."

CITYLIFE 18.10.2017

Javni holding Ljubljana in javna podjetja Energetika Ljubljana, Snaga, Ljubljanski potniški promet, JP Vodovod-Kanalizacija, Žale ter Ljubljanska parkirišča in tržnice, so predstavili novi virtualno-realni video z naslovom »Ustvarjamo resničnost«, ki je obiskovalcem letošnjega sejma Narava - zdravje ponudil še ne videno in nedoživeto izkušnjo.
Video s 360-stopinjskim pogledom ponuja gledalcu posebno inovativno doživetje na ulicah resnične in neresnične Ljubljane. Z ogledom skozi VR očala gledalec doživi virtualno izkušnjo kakovostnega bivalnega okolja, za katerega skrbijo tako javna podjetja in Javni holding Ljubljana, kot tudi tisti, ki v njem živijo, delajo ali ga le obiščejo. Video gledalcem omogoča tudi doživeto izkušnjo neresničnega, neurejenega okolja, do katerega bi lahko prišlo, če zanj nihče ne bi skrbel.

Namen virtualno-realnega videa je poudariti, da je kakovost bivalnega okolja skupna odgovornost, ki zahteva sodelovanje vseh pri ohranjanju le-tega. S 360 stopinjskim videom in dodanimi post produkcijskimi elementi ozaveščajo predvsem mlade, ki virtualno izkušnjo doživljajo zelo doživeto. 

Sejem je obiskal tudi raper in zavedni Ljubljančan, Zlatan Čordič - Zlatko, ki je mladim obiskovalcem na svojevrsten in zanimiv način predstavil vsebine javnih podjetij in Javnega holdinga Ljubljana in s tem podkrepil sporočilo »Med Ljubljanico in soncem kot v pravljici živiš, ni skrbi, dokler skrbijo; ni skrbi, dokler skrbiš«.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča