Najboljši butični evropski festivali

Tina Lagler
Najboljši butični evropski festivali

Calvi On The Rocks, Korzika

30. junij – 5. julij 2017

Morda za ta butični festival kdo še ni slišal, toda letos bo za Calvi On The Rocks to že 15. festivalska edicija. V goste med drugim prihajajo Nina Kraviz, Kerri Chandler, Black Coffee, The Blaze in Lil Louis, v objemu ljubkega mesta Calvi pa se bomo lahko s Parižani, ki sem nadvse radi zahajajo, družili na sončnih plažah in okušali tamkajšnje kulinarične specialitete.
calviontherocks.com

Calvi On The Rocks, foto: Promo

Dimensions, Pula, Hrvaška

30. avgust – 3. september 2017

Dimensions festival s svojo žmohtno fuzijo elektronskih glasbenih zvrsti vsako leto privabi na edinstveno prizorišče – v 2000 let star rimski amfiteater v Puli, ki v času tega butičnega festivala slovi po izjemno kakovostnem zvoku. Letos ga bodo prispevali Grace Jones, Moderat, Moses Boyd in Yussef Kamaal, ki odpirajo festival, tu pa bodo šeJeff Mills, Theo Parrish, Goldie, dBridge in mnogi drugi.
dimensionsfestival.com

Lowlands, Biddinghuizen, Nizozemska

18. – 20. avgust 2017

Lowlands festival zelo rad gosti odlične britanske talente. Letošnjo 25. edicijo bodo tako brez dvoma zaznamovali Mumford & Sons, The XX, alt-J, Bastille, Editors in drugi, k atmosferi pa bo prispevalo tudi nekoliko bolj intimno vzdušje, saj butična klientela dopušča vstop le 55 tisoč obiskovalcem.
lowlands.nl

Exit Festival, Novi Sad, Srbija

5. – 9. julij 2017

Po odličnih festivalskih uvodih Sea Star v Umagu na Hrvaškem konec maja in Revolution v Temišvarju v Romuniji, ki jih je zakrivila ekipa legendarnega in odmevnega festivala Exit, se le-ta približuje z vso hitrostjo. Letos se znova lahko pohvali s pompozno izbiro glasbenih imen, ki ji tokrat poveljuje ameriška rock zasedba The Killers, med drugim pa se jim pridružujejo Years & Years, Alan Walker, Hardwell, Jason Derulo, Liam Gallagher, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner in mnogi drugi.
exitfest.org

Way Out West, Göteborg, Švedska

10. – 12. avgust 2017

V Göteborgu, drugem največjem mestu na Švedskem, avgusta prihaja tridnevni festival Way Out West, ki gosti eklektičen izbor elektronske in akustične glasbe. Med drugim bodo letos s koncertnih odrov odmevali Lana Del Rey, Major Lazer, Frank Ocean, Regina Spektor, The Shins in Flume.
wayoutwest.se

Positivus, Salacgriva, Latvija

14. – 16. julij 2017

V slikovitih in neokrnjenih latvijskih gozdovih bomo med 14. in 16. julijem našli atmosferičen tridnevni festival Positivus, na katerega letos prihajajo velika glasbena imena, kot so Pixies, Ellie Goulding, alt-J, The Lumineers, Cigarettes After Sex in drugi.
positivusfestival.com

PREBERITE ŠE: Glasbeni festivali v Evropi 2017, ki jih ne smemo zamuditi

Foto: via thelondoneconomic.com

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča

Nomadic Homes - izšla je knjiga z osupljivimi nomadskimi domovi

Zimski čas je idealen za branje knjig in listanje po čudovitih fotografijah. Ena takšnih je nova knjiga avtorja Philipa Jodidioja z naslovom Nomadic Homes, ki je izšla pri kultni založbi Taschen. Knjiga nas popelje skozi čudovite pokrajine nomadskih domov, ob katerih se nam bo hitro zahotelo potovanje ali nemara nomadsko življenje, ki ga nekateri živimo na svojih popotovanjih. Več

Ikona: 50 let revije Rolling Stone

9. novembra 2017 je minilo natanko pol stoletja odkar sta urednik Jann Wenner in glasbeni kritik Ralph J. Gleason v San Franciscu ustanovila revijo Rolling Stone, ki je sprva pokrivala predvsem ameriško pop kulturo. Več

BLIŽA SE EVROPSKI TEDEN ZMANJŠEVANJA ODPADKOV

Živimo na planetu z omejenimi viri, zato moramo pri potrošnji ubrati nov, učinkovitejši pristop, ki rabljene in odvečne stvari ne obravnava kot odpadke, temveč kot priložnost. Organizatorji Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki bo letos potekal med 18. in 26. novembrom 2017, so se zato odločili, da letos posebno pozornost posvetijo ponovni uporabi, saj predstavlja velik potencial za okolje in družbo. Več

Ford Ka+ ... majhen pa vendar velik

Pri Fordu so septembra predstavili simpatičnega malčka Ford Ka+, ki je za svoj razred poln presežnikov. Še posebej ga z njimi pospremijo tisti, ki jim ga je uspelo preizkusiti na testni vožnji. Izpostavljajo njegovo izjemno prostornost, poskočnost, dinamičnost in užitek v vožnji, s čimer prepoznavno sodi v Fordovo družino vozil, cena pa je kljub bogati serijski opremi umirjeno prijazna. Več