Najboljše TV serije 2016, ki si jih moramo ogledati

Tina Lagler 07.12.2016
Najboljše serije 2016, ki si jih moramo ogledati

Najboljše TV serije po izboru uredništva si oglejte v nadaljevanju.

Ljudstvo proti O. J. Simpsonu: Ameriška zločinska zgodba (The People v. O.J. Simpson: American Crime Story)

Serija v eni sezoni, čeprav prihodnje leto lahko pričakujemo drugo, raziskuje ozadje sojenja OJ Simpsonu. Samozavestno tožilstvo, prebrisana obramba ter zgodovina odnosov losangeleške policije in afroameriške skupnosti je tako poroti kot tudi nam gledalcem dala utemeljeni sum.

BoJack Horseman

Spoznajmo najbolj priljubljenega situacijskega komika oziroma konja iz 90. let,  toda 20 let pozneje. BoJack Horseman je bil namreč zvezda televizijskega šova Horsin’ Around, vendar se danes, oblečen v najrazličnejše barvite puloverje in povsem izčrpan v Hollywoodu, kjer živi, pritožuje nad čisto vsem okoli sebe.

Girls

Newyorška dekleta so v svojih divjih dvajsetih letih in so že pet sezon brez dlake na jeziku. Nova, šesta sezona, ki na male ekrane prihaja februarja prihodnje leto, bo tudi zadnja.

Last Week Tonight With John Oliver

Nekdanji voditelj oddaje Daily Show John Oliver je  v oddaji Last Week Tonight With John Oliver obudil svojo novo persono in nas letos zabaval že tretjo sezono.

Oranžna je nova črna (Orange Is The New Black)

Piper Chapman je pri svojih tridesetih obsojena na 15 mesecev zapora. Njo in njena zaporniška dekleta na televizijskih ekranih spremljamo že štiri sezone, napovedane so še tri.

Igra prestolov (Game of Thrones)

Game of Thrones so že šesto leto zapored burili duhove in nas s svojimi bitkami prikovali pred male zaslone. Nadaljevanje sage lahko pričakujemo vsaj še dvakrat, saj sta potrjeni sezoni za leto 2017 in 2018.

The Americans

V štirih sezonah serije The Americans smo spoznali kako sovjetska obveščevalna agenta, ki se izdajata za zakonski par, vohunita za ameriško vlado.

Atlanta

Atlanta je med serijami letošnji debitant. Earnest “Earn” Marks je pustil študij, zato si želi uspeti kot hip-hop menedžer. Na drugi strani je njegov odtujeni bratranec, ki nenadoma postane zvezda rap scene v Atlanti.

Peaky Blinders

Piše se leto 1919. V Birminghamu so Peaky Blinders znani kot gangsterska družina, na čelu katere je Tommy Shelby, ki si želi prevlade na različnih gospodarstvenih področjih. Fantje, katerih zaščitni znak so želetke na šiltih njihovih čepic, želijo nezakonite igre na srečo legalizirati za vsako ceno, zapletajo pa se v vse več kriminalnih dejavnosti. Letošnja sezona je bila tretja, napovedani sta še dve.

Stranger Things

Tudi serija Stranger Things je letos debitirala in gledalce po svetu očarala kot na pogled povsem nedolžno nostalgično potovanje v osemdeseta, na katerem spoznamo družbo dečkov, ki se poda na nadnaravno raziskovanje za skrivnostno izginulim prijateljem.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča