Najbolj pričakovani glasbeni albumi leta 2017

Tina Lagler 03.02.2017
Albumi

Letos se bomo sladkali s samimi glasbenimi bombončki. Čeprav so se lani poslovili veliki glasbeni mojstri, ti še danes živijo med nami. Medtem ko je Leonard Cohen, denimo, oktobra lani, mesec dni pred svojo smrtjo v glasbeno skrinjo dodal še svoj zadnji album, bomo letos bogatejši za kratkometražni album Davida Bowieja z naslovom No Plan, izdan na njegov rojstni dan (letos bi praznoval 70 let), leto dni po njegovi smrti januarja lani. Kot bi bili vedeli, da bo žalovanje ob njihovih zadnjih skladbah lažje, hkrati pa bo to motiviralo druge izvajalce, ki so na vrhuncu svoje kariere. 

Nekateri, Sigur Rós, Alt-J, Kanye West, The National in mnogi drugi, še niso potrdili izidov morebitnih novih albumov, temveč o njih sem ter tja v katerem izmed intervjujev le namignili, drugi pa so že zavihali rokave in so pripravljeni, da nam postrežejo z novimi ploščki.

Čigave albume lahko torej letos pričakujemo, si oglejmo v galeriji:

Fotogalerija

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia Foto: Press Foto: Promo Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia Foto: Promo Foto: Promo Foto: Promo Foto: Anton Corbijn Foto: Wikipedia Foto: Promo Foto: Promo

Izbor urednika