Kurzschluss z Astronostalgic odpira novo sezono

CITYLIFE 10.01.2019
Kurzschluss z Astronostalgic (Foto: David Filipovič)

V Kurzschlussu se bodo za začetek sezone vrnili v leto 2004, ko je torkov večer veljal za Astrodisco večer in je bil umeščen na agendo vsakega resnega ljubitelja elektronske glasbe v začetku novega tisočletja. Astrodisco je v zelo kratkem času obrnil klubsko sceno v Sloveniji na glavo. Kljub terminu sredi tedna so torki postali novi petki in polnili podzemlje kluba K4 v Ljubljani. 


Najbolj izpostavljeni didžeji techno scene tega časa pri nas, Umek, Bizzy, Dojaja in mnogi drugi, so se odločili dvigniti raven takratne klubske kulturepo vzoru velikih mest z navdihom elektro gibanja med Kölnom in Detroitom. Pri čemer so vedno dajali prostor tudi še neuveljavljenim didžejem in jim nudili svojevrstno doživetje, kjer so si lahko nabirali izkušnje in preverjali plesno razpoloženje pripadnikov klubske scene pri nas. Nastal je fenomen Astrodisco, ki je bil garant za kvalitetno preživljanje plesu, elektroniki in druženju namenjenega časa. Astrodisco se je posluževal takrat pri nas še ne slišanih prijemov in združeval electro, deep techno in zvok Detroita, vse skupaj pa začinil s prihajajočim valom minimala. 

Umek & Dojaja (Foto: David Filipovič)

Nova sezona Kurzschlussovih zabav odpira svoja vrata. Za maksimalno udobje in nepozabno doživetje si je svoje mesto v Astronostalgic vesolju dobro zagotoviti čim prej in se prepustiti zanimivemu krmilu elektro mojstrov, Umeka in Dojaja, dolgo v noč. 

Na dogodku Astronostalgic bosta v četrtek, 7. februarja 2019, za plesno vzdušje poskrbela didžeja Umek in Dojaja. Stara znanca elektro plesišč se bosta z odličnimi triki velikih elektro mojstrov zopet poigravala z zanimivimi elektro glasbenimi vsebinami, a recept za Astrodisco zvok ostaja enak: 129 BPM-jev, astro hitii od Kölna do Detroita in kulten večer.

Dojaja (Foto: David Filipovič)

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča