Kam na silvestrovanje na prostem v Sloveniji 2017?

Tina Lagler 01.12.2016
Kam na silvestrovanje na prostem v Sloveniji 2017?

Silvestrovanje na prostem po Sloveniji 2017:

Ljubljana

Prestolnica bo v naši deželi zagotovo najbolj bučna. Od 16. ure dalje smo na Kongresni trg z najmlajšimi vabljeni na silvestrovanje za otroke.  Prihod novega leta bomo praznovali s pravljičnimi junaki, si ogledali glasbene nastope otrok ter pozdravili prihod Dedka Mraza. Seveda z otroki lahko pričakamo tradicionalni ognjemet z Ljubljanskega gradu ob polnoči, tri ure pred tem pa se na trgih začne odštevanje z izbranimi glasbenimi zasedbami.


Trg francoske revolucije bodo zasedli Kreshesh Nepitash, Avven, Malevolence in Elvis Jackson. Na Mestnem trgu bo silvestrska noč v rokah SwingTones in Anike Horvat, na Pogačarjevem trgu se bomo greli ob Ansamblu Pika si ter Skupini France Korado in Krila, na Kongresnem trgu pa bodo zavladali Modrijani in Begini.
visitljubljana.com

Čarobni gozd. Foto: Dunja Wedam/visitljubljana.com

Maribor

Tudi v štajerski prestolnici bo nadvse živahno. Čarobni December na praznično okrašene ulice vabi cel mesec, vrhunec in novo leto pa bomo lahko doživeli na Trgu Leona Štuklja, kjer se bodo prvi ritmi iz zvočnikov zaslišali ob 22. uri. Z nami na odru bodo Tanja Žagar, Helena Blagne in Čudežna polja.
maribor.si

Celje

Tudi Celje, ki je prav tako poskrbelo, da bo se bo na ulicah in trgih dogajalo vsak decembrski dan, bo na zadnji dan v letu gostilo veliki novoletni koncert, tokrat v družbi Rok’n’Banda, ki bo z inštrumenti zabrenkal ob 22. uri.
celje.si

Velenje

Velenje bo novo leto pričakalo na Titovem trgu, kamor so najmlajši vabljeni na otroško silvestrovanje ob 18. uri, pozneje, od 22. ure dalje, pa bodo prav vse zabave željne brez dvoma dodobra razplesali Mambo Kings.
velenje.si

Piran

In kakšno bo silvestrovo ob obali? Ob 15:30 si lahko na Tartinijevem trgu z malčki ogledamo otroško predstavo Čigavo je darilo?, ki jo bo popestril obisk Dedka Mraza, ob 22.30 pa se začne rajanje za staro in mlado. Na prostem bomo novo leto pričakali z Nušo Derenda.
portoroz.si

Nova Gorica

Čeprav bo Nova Gorica glasbo v središče mesta pripeljala šele zadnji teden v decembru, zabave ne bo manjkalo, sploh pa ne na najbolj vznemirljivo noč v letu. K novoletnemu vzdušju bodo pripomogli Pop Design in DJ Janko. Silvestrovanje se bo pričelo ob 22. uri.
nova-gorica.si

Novo Mesto

Ob dolenjskih dobrotah in domačem gostoljubju lahko silvestrovo v Novem mestu od 21. ure dalje preživimo na Glavnem trgu, kjer bodo nastopili Nina Pušlar & Band, HELP! A Beatles Tribute pa bodo poskrbeli za največje hite te legendarne zasedbe.
novomesto.si

Naslovna fotograrfija: Dunja Wedam/visitljubljana.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča