Glasbene novosti tega tedna (2016)

Tina Lagler 01.08.2016
Massive Attack

Massive Attack, Ghostpoet - Come Near Me

Kultni tandem Massive Attack je izdal dve novi skladbi, pri katerih sta s svojim vokalom sodelovala tudi ameriška pevka Hope Sandoval ter britanski pevec in glasbenik Ghostpoet. Prav slednjemu lahko prisluhnemo v komadu Come Near Me, ki je pospremljen z videospotom, v katerem je zaigrala kosovska igralka Arta Dobroshi, režiral pa ga je Ed Morris.

Beach House - The Traveller

The Traveller, singel, ki ga najdemo na albumu Thank Your Lucky Stars zasedbe Beach House se zdaj ponaša tudi z videospotom. Ta je nekoliko drugačen, eksperimentalen, opomni pa nas, da ameriški tandem ostaja underground zasedba z občutkom za umetnost in s pridihom nostalgije.

Glass Animals – Youth

Glass Animals bodo 26. avgusta letos postregli s svojim drugim albumom How To Be a Human Again, ki so ga maja napovedali s singlom Life Itself. Zdaj je tu še njihov drugi singel Youth, za katerim pa stoji resnična zgodba.

Korn - Rotting In Vain

Rotting In Vain nas bo na trenutke morda spomnil na starejši zvok zasedbe Korn, ki je pri ustvarjanju novega albuma sodelovala s producentom Nickom Raskulineczom. Njihov novi, omenjeni izdelek prihaja iz temačnih globin človekove podzavesti. Album The Serenity of Suffering bomo pričakali 21. oktobra letos.

Troye Sivan ft. Alessia Cara - WILD 

Troye Sivan in Alessia Cara sta vso pozornost prevzela v zasanjanem in romantičnem videospotu, ki spremlja njun skupni komad Wild. Kot solo skladba je Wild izšel na Troyevem debitantskem albumu Blue Neighbourhood, ki ga je v Južni Afriki rojeni avstralski pevec izdal decembra lani.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča