Filmska premiera: Vino in veter

CITYLIFE 30.10.2017
Filmski premiera: Vino in veter

Drama Vino in veter prihaja v pravem času, ko se mošt spreminja v vino, ter se začenja pomemben, prazničen del leta, ki nas poveže z družino. Slovenija je izredno vinorodna dežela in jo z lahko to lahko primerjamo z marsikaterim vinorodnim delom Francije, saj pridelamo veliko domačega, slovenskega vina. Prav zato bo film Vino in veter, čeprav je francoski film, s svojo tematiko blizu marsikateremu Slovencu.


 Film o pridelavi vina in družinskih vezeh, Vino in veter prihaja v kina 9. novembra 2017.

Jean (Pio Marmaï) je tridesetletnik, ki že celo desetletje potuje po svetu in je popolnoma prekinil vse vezi z družino in z Burgundijo, deželo, v kateri je odrasel. Ko se ravno dobro namesti v tujini, prejme klic, da se mora vrniti v rodno Francijo, da bi bil z očetom, ki umira zaradi neozdravljive bolezni. Bliža se konec leta in prihajajoča trgatev grozdja daje Jeanu priložnost, da se spet zbliža s sestro Juliette (Ana Girardot) in bratom Jérémiejem (François Civil), ter da bi se dogovorili o prihodnosti družinskega vinograda. Tekom enega leta, ki ga spremlja ritem letnih časov in postopek pridelave vina, dva brata in sestra počasi obnavljajo svoj odnos, postajajo povezani z iskreno in življenjsko strastjo do vinogradniškega posla. 

Galerija - filmska premiera Vino in veter

Fotogalerija

Filmski premiera: Vino in veter Filmski premiera: Vino in veter Filmski premiera: Vino in veter Filmski premiera: Vino in veter Filmski premiera: Vino in veter Filmski premiera: Vino in veter Filmski premiera: Vino in veter Filmski premiera: Vino in veter Filmski premiera: Vino in veter Filmski premiera: Vino in veter Filmski premiera: Vino in veter Filmski premiera: Vino in veter Filmski premiera: Vino in veter Filmski premiera: Vino in veter Filmski premiera: Vino in veter Filmski premiera: Vino in veter

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča