Festival Exit razglašen za najboljši festival v Evropi

Tina Lagler 18.01.2018
EXIT

Poletni festival Exit se ponaša z nagrado za najboljši evropski festival leta 2017, ki so jo sinoči podelili na podelitvi Evropskih festivalskih nagrad na Nizozemskem. V kategoriji, v katero je bilo vključenih kar 350 festivalov iz več kot 35 držav, je tako prekašal festivale, kot so Glastonbury, Roskilde, Tomorrowland, Sziget Festival, Lowlands in drugi.

Ustanovitelj festivala Exit Dušan Kovačević je po podelitvi povedal, da je to za festival neverjeten uspeh, saj so najbolj pomembno festivalsko nagrado ponovno osvojili po štirih letih: "In to v kategoriji z največjimi svetovni in evropski festivali, ki nas s finančnimi zmožnostmi presegajo tudi za kot desetkrat. Leto ljubezni 2017 je s štirimi festivali, in sicer v Novem Sadu, Umagu, Budvi in Temišvaru, privabilo več kot 350.000 obiskovalcev. To se je zapisalo v festivalsko zgodovino. Nagrado posvečamo celotni regiji in si želimo, da se še naprej širi sporočilo o ljubezni in prijateljstvu. Nagrada Exitu je priznanje tudi festival Sea Star, ki se mu je po samo enem letu obstoja uspelo z nominacijami v svoji kategoriji pridružiti desetim evropskim festivalom."

Med nominiranci v različnih kategorijah so bili prav vsi Exitovi festivali, med drugim tudi za največji evropski festival, najboljšega organizatorja ter nagrado Take a Stand za družbeni aktivizem.

Izbor urednika