5 glasbenih albumov, ki jih komaj čakamo v 2018

Teja Korošec
Foto: Franz Ferdinand/Cara Robbins

Gorillaz

Foto: Gorillaz

Skrivnostna in globalno oboževana skupina Gorillaz je bila na glasbeni sceni odsotna kar sedem let, v letu 2017 pa so končno objavili nekaj novih skladb. Nov material je prejel precej mlačne odzive, a ima skupina letos priložnost za popravni izpit, saj so že napovedali novo ploščo. 

Justin Timberlake - Man of the Woods

Foto: Ryan McGinley

Nov album pop zvezdnika Justina Tiberlakea, ki se je v zadnjih letih preizkusil tudi kot filmski igralec, prihaja 2. februarja in bo naslovljen The Man of the Woods. Med čakanjem pa lahko poslušamo prvi singel albuma Filthy

Arctic Monkeys

Foto: Arctic Monkeys

Izid novega albuma ene izmed naših najljubših rock skupin Arctic Monkeys je napovedan za drugo polovico letošnjega leta. Ime albuma še ni znano, želimo pa si, da bo navdušil kot zadnji album AM

Franz Ferdinand - Always Ascending

Foto: Franz Ferdinand

Rock skupina Franz Ferdinand je zadnji album izdala leta 2013, zato se nam zdi skrajni čas, da nam fantje postrežejo z novim glasbenim materialom. Težko pričakovani album Always Ascending naj bi izšel 9. februarja.

The Prodigy

Foto: The Prodigy FB

Datum izida novega albuma angleške skupine The Prodigy še ni znan, govori pa se, da naj bi luč ugledal v prvi polovici leta 2018. Vsekakor upamo, da se to zgodi čim prej. Člani skupine napovedujejo povsem nekaj novega in se odmikajo od značilnih zvokov, zato smo še bolj radovedni.

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča