500 podjetnic

CITYLIFE 10.04.2024
500 podjetnic

V prvi vrsti je pomembno, da ima ta, ki se odloča za vstop v podjetništvo, svojo osebno notranjo moč in energijo, znanje in pripravljenost za vse podjetniške izzive, željo po rasti in povezovanju z ljudmi v okolju, pa tudi sposobnost sprejeti nasvete, razumeti drugačnost in sprejeti zavezo za osebno rast in razvoj. Družbeni kapital in družbena zavest podpira posameznikovo iniciativnost in inovativnost in tako prispeva k blagostanju družbe. Finančni kapital ni le denar, ki omogoča vlaganje in razvoj, je energija, ki s svojim pretokom lahko spodbudi najboljše v družbi in v posamezniku. Posameznik s poslanstvom tako sklene krog pretoka osebne energije, družbenega kapitala in energije denarja. O pomembnosti različnih dejavnikov za uspeh in razvoj podjetniške poti bodo spregovorile tudi govorke.

Prireditev je celodnevna, uvodni nagovori se pričnejo ob 9.00 uri.

Novosti, ki jih letos uvajajo prvič: 

  • Matchmaking – prostor za srečanja med podjetnicami in ustvarjanje konkretnih poslovnih povezav.
  • Speaker's corner – manjši oder, kjer se bodo predstavili nekateri večji podporniki dogodka s svojimi gostjami.
  • Svetovalni kotički, ki ogovarjajo na podjetniške dileme s področja financ, podpornega okolja in vsakdanjih poslovnih izzivov. 

Preverjene in vrhunske vsebine, ki jih ohranjajo tudi letos:

  • inspirativna in uporabna predavanja,
  • svetovalni kotički,
  • razstavni prostor in tržnica,
  • knjigarna 500 podjetnic,
  • koordinirano mreženje udeleženk.

Tematike programa bosta usmerjali voditeljici Ema Flora Lotrič in Marjana Grčman. Prireditev bo za potrebe gostujočih govork simultano prevajana iz slovenskega jezika v angleški in obratno.

SPREMLJEVALNI PROGRAM PRIREDITVE 500 PODJETNIC

SPEAKERS' CORNER

Ena izmed letošnjih novosti je Speaker's corner, na katerem se bodo na kratko predstavili nekateri večji podporniki 500 podjetnic s svojimi gosti.

SVETOVALNI KOTIČKI 

V dvorani bodo trije svetovalni kotički: finančni, podjetniške veščine in podporno okolje.

MATCHMAKING 

Novost na letošnji prireditvi 500 podjetnic predstavljajo tudi matchmaking srečanja med podjetji. Povezovanje bo potekalo na posebni matchmaking točki, kamor bodo povabljeni zainteresirani partnerji glede na temo, ponudbo ali projekt. Udeleženke lahko svoja zanimanja zapišejo v prijavnico na matchmaking, ki jo izpolnijo pred dogodkom. Čas pogovora bo omejen. Matchmaking bo potekal v Marmorni dvorani med 14.00 in 16.30

RAZSTAVNI PROSTOR 

Na stojnicah se bo predstavilo več kot 40 različnih ponudkov, ki naslavljajo poslovne ženske.

KNJIGARNA 500 PODJETNIC 

V knjigarni lahko svoje knjige predstavljajo in prodajajo udeleženke dogodka.

KOORDINIRANO MREŽENJE 

Koordinirano mreženje z več kot 600 udeleženkami.

DOBRODELNOST

Skupnost slovenskih podjetnic je priskočila na pomoč mladim podjetnicam, prizadetim v poplavah s posebno akcijo zbiranja pomoči. V času priprav na dogodek so s sredstvi, zbranimi ob nakupu dobrodelne predstave v Sity teatru prispevale sredstva za Dom Malči Beličeve, tudi letos pa ima ZPMS na voljo brezplačno dobrodelno stojnico na prireditvi 500 Podjetnic. Polovični znesek sredstev, zbranih od prodaje vstopnic s kodo zpms, bo organizator prenakazal na račun ZPMS kot prispevek za počitnice otrok.

 Podroben program si lahko ogledate na www.500podjetnic.si

 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča