Vhodna vrata, ki tesnijo kot stena

CITYLIFE 07.12.2020
pirnar

Ena od napak, ki jih ne moremo opaziti pred nakupom vhodnih vrat, po vgradnji pa nas zelo hitro spravi v slabo voljo, je slabo tesnjenje. Ob lepem vremenu seveda tesnijo vsaka nova vrata. Z leti se nekatera ukrivijo, pod njimi ali ob straneh vdira v hišo mrzel zrak in ustvarja neprijeten prepih. Po nekaj letih vremenskih vplivov je tesnjenje vedno slabše.    

Še huje postane ob neurju, kjer z vetrom v vrata bije tudi dež. Večina novih vhodnih vrat na trgu je vodotesna do hitrosti vetra okoli 50 km/h. Pri večjih hitrostih se začne zamakanje, ki ne narašča postopoma ampak skokovito. Dvakrat večja hitrost vetra ustvari kar štirikrat večji pritisk na vrata in veliko več zamakanja. Pri najbolj inovativnem proizvajalcu vhodnih vrat na trgu, podjetju Pirnar, so tudi v letošnjem letu premaknili meje mogočega. Konec novembra so premierno in na svetovnem nivoju predstavili revolucionarno novost, vrata in konstrukcijo Pirnar CarbonCore. Vrata Pirnar CarbonCore s tesnjenjem Magnet WeatherSeal so v nemškem testnem laboratoriju IFT Rosenheim prejela izjemno oznako vodotesnosti 9A, saj so ohranila popolno vodotesnost pri hitrosti 100-115 km/h in tlaku 600 Pa. To je kar šestkrat višja obremenitev od tiste, ki jo vzdržijo običajna vhodna vrata.  

Ta izjemni dosežek je posledica kombiniranja kar dveh inovacij: ekstremno toge konstrukcije iz karbonskih vlaken in magnetnega tesnila. To pomeni, da smo lahko kadarkoli brez skrbi – ta vrata tesnijo kot stena.

Celo brez magnetnega tesnila so izmerjene vrednosti daleč nad standardnimi. Kombinacija karbonske konstrukcije CarbonCore in tesnila WeatherSeal lahko kljubuje dežju in vetru pri 73 km/h. Vrata zdržijo dvakrat večji pritisk kot običajna vhodna vrata in se uvrščajo v razred 6A. Pri testiranju zrakotesnosti so v najvišjem možnem razredu, 4. razredu, pri odpornosti na udar vetra pa v vrhunski kategoriji C4.

Podjetje Pirnar d.o.o. iz Ljubljane je hitro rastoče, uspešno družinsko podjetje z razvito prodajno mrežo po celem svetu. Je vodilni in izjemno inovativni proizvajalec občudovanih in brezkompromisno izdelanih vhodnih vrat, ki je bil za oblikovanje in inovacije že večkrat nagrajen z najbolj prestižnimi svetovnimi nagradami. V podjetju Pirnar verjamejo in vedno znova dokazujejo, da nič ni nemogoče in da ne obstaja nič, kar se ne bi dalo še izboljšati.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča