JYSK Slovenija dosegel rekordne rezultate

CITYLIFE 30.11.2020
JYSK

Z odlokom vlade so bile spomladi zaradi koronavirusa trgovine JYSK dlje časa zaprte. To je predstavljalo velik finančni in logistični izziv, saj je JYSK v tem obdobju zabeležil velik porast spletnih naročil. Vendar pa so se kupci po ponovnem odprtju poleti vrnili v trgovine.

Posledično je JYSK Slovenija dosegel fantastične rezultate s prometom v višini 38.612.654 EUR in EBIT-om v višini 5.954.083 EUR, kar pomeni povečanje prometa za 6,6% in EBIT-a za 22% v primerjavi s prejšnjim finančnim letom.

»Najprej bi se rada zahvalila vsem našim zaposlenim. Kljub zahtevnim okoliščinam in negotovim razmeram so opravili fantastično delo. Naša prednostna naloga je bila predvsem zagotoviti varnost naših kupcev in zaposlenih. Toda trenutno je najpomembnejše skrbno upravljanje z razpoložljivimi viri, saj moramo gledati dolgoročno in še naprej rasti, tako da vlagamo v preureditve obstoječih trgovin, da lahko omogočimo bolj navdihujočo nakupovalno izkušnjo za kupce, odpiranje novih trgovin in nenehno vlaganje v naše zaposlene v sklopu programov za razvoj,« je povedala Vesna Kukić Lončarić, generalna direktorica podjetja JYSK za Slovenijo, Hrvaško, BiH in Srbijo.

V preteklem finančnem letu smo največjo rast prodaje in pozitivne rezultate zabeležili v kategorijah pohištva in vrtnega pohištva, dekoracij in ležišč, ki predstavljajo hrbtenico poslovanja JYSK-a. Toda za JYSK so še pomembnejša prizadevanja podjetja, da postane bolj trajnostno.

»JYSK je bil vedno osredotočen na odgovorno poslovanje. V preteklem poslovnem letu smo naredili nekaj pomembnih korakov, med drugim smo poskrbeli za nov in bolj trajnostni dizajn embalaže, določili smo datuma prehoda na 100% FSC-certificiran les, predstavili vrsto dodatnih izdelkov, izdelanih iz recikliranih materialov, in postali član iniciative BCI (Better Cotton Initiative). Kljub temu je pred nami še veliko dela,« pravi Vesna Kukić Lončarić.

Pozitivni rezultat JYSK Slovenija je del širše zgodbe o uspehu, saj posluje JYSK v več kot 2.900 trgovinah in 51 državah po svetu, z rekordnim skupnim prometom v višini 4,1 milijarde EUR in 489 milijonov EUR zaslužka pred obdavčitvijo.

JYSK je odprl svojo prvo trgovino v Sloveniji leta 2008, danes pa je v 22 trgovinah zaposlenih 185 ljudi.

 Rezultati JYSK Slovenija za 2019/2020

  • Promet: 38.612.654 EUR
  • Rast prometa v primerjavi z letom 2018/2019: 6,6 %
  • EBIT: 5.954.083 EUR
  • Rast EBIT-a v primerjavi z letom 2018/2019: 22,0 %

 O JYSK Slovenija

  • JYSK je odprl svojo prvo trgovino v Sloveniji leta 2008.
  • V finančnem letu 2019/2020 je JYSK v Sloveniji odprl 1 novo trgovino.
  • JYSK Slovenija zdaj posluje z 22 trgovinami in ima 185 zaposlenih.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča