Ikea navdušuje z novo kolekcijo Vårdande

Helena Peterlin 10.08.2022
ikeavardandekollektionph184113

Večina materialov, kot so bananina vlakna, glina in juta, je pridobljenih lokalno. Bombaž v bombažnih izdelki je iz bolj trajnostnih virov*. To pomeni, da je, v primerjavi s konvencionalnim kmetovanjem, pridelan z manj vode, kemičnih gnojil in pesticidov. Izbira takšnega bombaža ob enem finančno podpira tudi azijske kmete, ki ga pridelujejo. Blago in surovine izvirajo iz Bangladeša, Vietnama, Tajske in Indije, kjer se nahajajo partnerska socialna podjetja.


Vårdande je rezultat ambicije ustvariti delovna mesta in gospodarske priložnosti za tiste, ki jih najbolj potrebujejo. V sodelovanju s prej omenjenimi podjetji, ki zaposlujejo osebe, ki se na trgu dela težje zaposlijo, lahko kolekcija vsakdan polepša tako delavcem kot kupcem, ki so jim ročno izdelani kosi na voljo v trgovinah IKEA po vsem svetu.


»Z Vårdande želimo mnogim ljudem ponuditi priložnost, da se sprostijo in najdejo svojo notranjo moč. Kolekcija vsebuje vrsto izdelkov, s katerimi lahko dosežemo majhne spremembe, ki imajo velik vpliv tako na nas kot na tiste, ki so izdelke naredili. Ustvarjena je v sodelovanju s socialnimi podjetji Classical (Bangladeš), Ramesh Flowers, Doi Tung (Tajska), Spun (Indija) in SAITEX (Vietnam). Vseh pet se zavzema za ustvarjanje dolgoročnih priložnosti za marginalizirane skupine in ranljiva območja,« pravi Lena Sörmon, poslovna vodja podjetja IKEA Social Entrepreneurship.


Kolekcija bo v Sloveniji na voljo od avgusta 2022 dalje. Več o kolekciji ikea.com/si!

Fotogalerija

Novo kolekcija IKEA VÅRDANDE Novo kolekcija IKEA VÅRDANDE Novo kolekcija IKEA VÅRDANDE Novo kolekcija IKEA VÅRDANDE Novo kolekcija IKEA VÅRDANDE Novo kolekcija IKEA VÅRDANDE Novo kolekcija IKEA VÅRDANDE Novo kolekcija IKEA VÅRDANDE Novo kolekcija IKEA VÅRDANDE Novo kolekcija IKEA VÅRDANDE Novo kolekcija IKEA VÅRDANDE Novo kolekcija IKEA VÅRDANDE Novo kolekcija IKEA VÅRDANDE Novo kolekcija IKEA VÅRDANDE Novo kolekcija IKEA VÅRDANDE

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča