Domiselni načini za urejanje domače pisarne

Valentina Jarc 01.02.2021
domača pisarna

Tudi, če ne živite v razkošnem stanovanju s prosto sobo, ki bi lahko postala prekrasna pisarna, lahko z nekaj domišljije doma ustvarite delovni kotiček, ki vas bo navdihoval še dolgo po tem, ko bomo opravili z virusom. 

Vse kar potrebujete je prazna omara - če je nimate, jo ustvarite s pomočjo idej Marie Kondo. ;) Ne, to ni hec. Za pisarno v omari obstaja celo termin “cloffice”. Preden ga vstavite v brskalnik, preverite ideje za organiziranje omarnih pisarn, ki smo jih na medmrežju našli mi.
Vertikalna organizacija: na stene pritrdite nekaj polic, na katere lahko razporedite vse potrebne pripomočke za delo.

Nered v pisarni vodi do nereda v mislih. Nepotrebne malenkosti pospravite v lične košare in jih razporedite po policah.

Poskrbite za navdih - četudi majhen, je lahko lično urejen prostor navdihujoč in vabeč. S pravim dekorjem ustvarite stil, ki je povsem vaš.


Če imate dovolj veliko garderobno sobo, v pisarni ustvarite “co-working” kotiček, kjer naj bo dodaten stol. Včasih je delo v dvoje prijetnejše.

Po meri - v majhnem prostoru lahko z nekaj spretnosti ustvarimo veliko dodatnega prostora. Modularne police nam bodo tu v resnično pomoč. Če je omara ozka, izdelajte mizo po meri. Tudi malo širša polica je lahko dovolj velika pisarniška miza za prenosnik.

Ne bojte se barv - tudi majhen prostor lahko zasije, če ga obarvate v čudovite sproščujoče barve.

Poleg polic lahko steno pred seboj okrasite s kljukicami in sistemi za organizacijo. Na mizo postavite tudi vazo s sveže rezanim cvetjem oziroma vašo najljubšo lončnico.

Ne pozabite na pravilno osvetljavo. Če prostoru primanjkuje naravne svetlobe, na mizo postavite simpatično svetilko, ki bo sledila estetiki celotne pisarne.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča