Doma pri čudoviti Atheni Calderone

Valentina Jarc 08.04.2021
Zara Home

Za Calderonovo je kombinacija starega in novega tista osebna pripoved, ki daje značaj in iz stanovanja ali hiše resnično naredi dom.
Eden izmed njenih najnovejših projektov je osvežitev njene newyorške mestne hiše z novo kolekcijo Zara Home. Estetsko obdarjena dama seveda tudi tokrat ni razočarala. Klasični oblikovalski zakladi so pomešani s sodobnimi kosi in najbolj nepričakovanimi teksturami, ki razkrivajo njeno osebnost in "živi lepo" filozofijo. Njena ustvarjalnost je resnično očarljiva in to se kaže tudi v umetelnem prepletanju elementov Zara Home s stvarmi, ki jih že ima doma.Vedno iščem in odkrivam. Prepričana sem, da s tem, ko hranimo svojo radovednost - če neprestano beremo recepte, jemo hrano kuharskih mojstrov, opazujemo umetnost, arhitekturo, barvo in teksturo, se pomikamo po profilih oblikovalcev - gojimo stanje večnega navdiha, kar je prvotnega pomena za ustvarjalnost.

Oblikovanje je nežen ples, ki uravnava tako estetiko kot funkcijo. Nikoli ne smete oropati funkcionalnega prostora okrasnih predmetov.”

Njen nasvet za čudovito mizo. Upoštevajte teksture in kontraste. Prinesite nekaj iz narave. In vedno vključite veliko sveč.”Calderone z vsem srcem verjame, da bi morala biti hiša intimen portret tistega, ki v njej živi. Ko odprete vrata svojega doma, razkrijete svojo zasebnost, svoja čustva in svojo zgodovino.”

Fotogalerija

Zara Home Zara Home Zara Home Zara Home Zara Home Zara Home Zara Home Zara Home Zara Home Zara Home Zara Home Zara Home Zara Home Zara Home

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča