Sten Time

Sten Time v središču Ljubljane

CITYLIFE 20.12.2019

Na slovesnem dogodku, ki se ga je udeležil tudi japonski veleposlanik v Sloveniji, njegova ekscelenca gospod Masaharu Yoshida ter ob japonski glasbi in predstavitvi tradicionalne japonske kaligrafije so si gostje ob vodenju predstavnika Grand Seika za Evropo, gospoda Patricia Testarta, lahko ogledali obsežno kolekcijo ur ter jih tudi preizkusili.

Sten Time je v samem središču prestolnice odprl novo ekskluzivno trgovino z ročnimi urami in nakitom.

Japonska filozofija popolnosti

Zgodovina znamke Seiko se je začela leta 1881, ko je 22-letni podjetnik Kintaro Hattori v Tokiu odprl trgovino za prodajo in popravilo ur. V skoraj 140 letih obstoja je Seiko prestavil mnoge mejnike v merjenju časa in bil vseskozi med pionirji izdelovanja naprednih ur. Med neštetimi dosežki Seika ima posebno mesto danes samostojna znamka Grand Seiko, pod okriljem katere so želeli izdelati najbolj natančno, zanesljivo, trpežno in lepo uro, kar je je sposoben ustvariti človek.

Poleg izdelave prve ure Grand Seiko leta 1960 so večji mejniki v zgodovini Grand Seika tudi predstavitev visoko natančnega kvarčnega mehanizma, kalibra 9F (1993), mehanskega kalibra 9S (1998) in kalibra 9R s tehnologijo Spring Drive (2004), ki jih štejejo za tri od najpomembnejših dogodkov v zgodovini znamke, na njih pa temeljijo vse današnje ure Grand Seiko.

Ure Grand Seiko so danes razdeljene v tri kolekcije: Elegance, Heritage in Sport. V vsaki od njih najdemo modele z vsemi tremi vrstami mehanizmov, ki jih izdelujejo – mehanskimi (z ročnim in s samodejnim navijanjem), kvarčnimi in tistimi s tehnologijo Spring Drive. Grand Seiko ena od le peščice manufaktur na svetu, ki ob popolni integraciji tehnologije in tradicionalne obrti sama izdeluje, sestavlja in umerja dele za svoje ure, tako kvarčne kot mehanske.

Več na: grand-seiko.com, stentime.si


Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča