Med zvezde s tehnološkimi novostmi

Tina Lagler 06.04.2021
tehnološke novosti

Oblikovalski zvočniki Transparent
Švedski oblikovalski studio Transparent je na police dnevnih sob prinesel transparentne zvočnike, ki so zasnovani iz recikliranih trpežnih materialov. Prek Bluetootha jih lahko povežemo s telefonom, tablico in računalnikom ali pa jih priključimo na obstoječo zvočno napravo. In cena? Okoli 1.000 evrov.
 transpa.rent
Domači kino s televizorjem Hisens
Za pravo kinematografsko izkušnjo v domači dnevni sobi so poskrbeli pri podjetju Hisens, saj predstavljajo laserski televizor s štirikrat večjo ločljivostjo slike kot pri tradicionalnih televizorjih Full HD. Zatemnitev sobe pri tem ni potrebna, saj se svetloba in barve na zaslonu zaradi patentirane tehnologije porazdelijo. Z realistično in ostro sliko nas bo tako popeljal v središče dogajanja, pa naj bo to športna prireditev, film ali koncert.
si.hisense.com
Videokamera Sony FX3 polnega formata
Kinematografsko izkušnjo prinaša tudi videokamera Sony FX3 polnega formata, najnovejša dopolnitev Sonyjeve družine Cinema Line. Odlikujejo jo kompaktno in lahko ohišje, ostrenje, kot smo ga vajeni v kamerah najvišjega razreda, in optična stabilizacija slike. Med drugim se lahko pohvali še z zasnovo za snemanje iz roke in naprednim odvajanjem toplote za daljša snemanja. Cena: 4.700 evrov.
sony.net
Pametni teleskop Vespera
Pri italijanskem podjetju Vaonis se je rodila nova zvezda Vespera. Gre za hibrid pametnega teleskopa in kamere. Teleskop s senzorji zajame sliko in jo preko brezžične povezave pošlje na naš telefon ali tablico, zato ga lahko postavimo na vrt in si zvezde ogledujemo v domačem naslanjaču ali pa ga prižgemo in nočno nebo posnamemo, medtem ko spimo, in tako ujamemo utrinke, ki bi jih sicer zamudili. Vespero je sicer že mogoče naročiti, vendar v prodajo prihaja naslednje leto, je pa na voljo njena predhodnica Stellina.
vaonis.com

Kamor koli z novimi prenosniki ThinkPad
Družba Lenovo je predstavila nove člane družin ThinkPad T in L ter popolnoma nova modela X13 in X13 Yoga, ki prinašata zaslone z razmerjem stranic 16 : 10. Novi prenosniki ThinkPad nam nudijo izbiro najprimernejše konfiguracije za naše potrebe ne glede na to, ali delamo od doma, v kavarni, knjižnici ali pisarni.
lenovo.si

 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča