Kupujete nov telefon, a ne želite zapraviti preveč?

CITYLIFE 08.03.2021
huawei

Morda ne potrebujete zmogljivosti najboljših ali pa niste pripravljeni odšteti malega bogastva za telefon. A to ne pomeni, da ne morete imeti pametnega telefona, ki bo v vseh pogledih zadostil večini vaših želja. Med kupce cenovno dostopnejših modelov sodijo mladi, ki si dražjih telefonov ne morejo privoščiti, a obenem zahtevajo veliko. Gladko delovanje mobilnih iger in, kar je še posebej pomembno, odlično mobilno fotografijo. Cenovno dostopnejši modeli so nadvse primerni tudi za otrokov prvi telefon. Veliko staršev se namreč sooča z dilemo, ali naj potomcu kupijo nov telefon ali predajo starega, katerega baterija je verjetno že proti koncu življenjske dobe. Ker je vzdržljivost baterije pomembna za uporabniško izkušnjo, dileme v resnici ni. Izbrati pa morate pametno, kajti v razredu cenovno dostopnih pametnih telefonov se za vaš izbor poteguje pestra četica modelov. Videz je pomemben

Razen z »denarnico« kupujemo tudi z očmi. Naj bo naprava še tako dobra, če je grda, nam pogled uhaja proti lepši. Sodobni pametni telefoni nižjega srednjega razreda so opremljeni z zasloni skoraj brez robov, medtem ko so plastična ohišja, prevlečena s svetlečo plastjo, da so videti lepa kot steklena. Oprijem je prijeten, oblikovanje pa všečno. Lahko bi dejali, kaj sploh še ostane najboljšim? Videz je namreč v vseh pogledih natanko takšen, kot ga pričakujemo od svojega naslednjega pametnega telefona.

Skoraj 17-centimetrski zaslon polne visoke razločljivosti pametnega telefona Huawei P smart 2021 nudi nadvse prijetno izkušnjo gledanja, ko s filtriranjem modre svetlobe poskrbi za zdravje in udobje oči. Medtem prijetno zaobljeni robovi in kakovostno izvedeni stiki med deli ohišja zagotovijo dober oprijem, hitro in natančno tipalo v bočni tipki pa preprosto odklepanje naprave. Videz in ergonomija stopata z roko v roki proti cilju ponuditi najboljšo možno napravo za kar se da prijazno ceno. 

Dovolj moči za prijetno uporabo

Brezpredmetno bi bilo razpravljati o videzu, če naprava ne bi zadostila želja in zahtev, ko gre za gladko delovanje raznovrstnih mobilnih aplikacij. Tozadevno se cenovno dostopni pametni telefoni sicer ne morejo enakovredno kosati z modeli z najboljšimi mobilnimi procesorji, a vendarle zagotavljajo celovito izkušnjo uporabe in vsaj zadovoljivo delovanje večine, če ne celo vseh aplikacij. Opaziti je namreč, da sodobni telefoni te kategorije delujejo mnogo bolje kot pred dvema in več leti. Še vedno pa so med njimi razlike. V prvi vrsti v procesorju, kamerah in kapaciteti baterije, to pa so pomembni dejavniki izbora. Ko gre za velikost pomnilnika, se za manj od 128 GB raje ne odločite. 

Procesor Kirin 710A pametnega telefona Huawei P smart 2021 bo zadostil zahtevam po gladkem poganjanju mobilnih iger in hkrati poskrbel še za odlično obdelavo podatkov tipal kamer. Zadaj jih ima namreč telefon štiri. Glavna se ponaša z 48-milijonskim tipalom sposobnim združiti štiri slikovne pike v eno za večjo svetlobno občutljivost. Širokokotna kamera ima 8-milijonsko, kameri za bližinsko fotografijo in za globinske podatke pa 2-milijonsko tipalo. Da bo fotografiranje preprosto v vseh pogojih, je podprto z algoritmi umetne inteligence, ki se še posebej dobro izkažejo v nočnih razmerah. Vsestranskost tega pametnega telefona zaokrožuje baterija kapacitete 5000 mAh in hitro polnjenje z močjo 22,5 W. Preprosto do aplikacij

Na Huawei P smart 2021 je nameščena Huaweieva uradna platforma za distribucijo aplikacij AppGallery. Tretja največja in najhitreje rastoča trgovina je prava zakladnica možnost, saj ponuja 18 vsebinskih kategorij, ki pokrivajo vse potrebe uporabnikov. Od zabave prek izobraževanja do orodji za poslovno uporabo. Prav tako je že nameščen iskalnik Petal Search, tretji način za iskanje in prenos želenih aplikacij na naprave s Huaweievimi mobilnimi storitvami (HMS) poleg trgovine AppGallery in orodja PhoneClone. Ustvarjen v partnerstvu z vodilnimi svetovnimi in evropskimi ponudniki iskanja, vključno s Qwantom in Yandexom, ustreza najvišjim standardom inovativnega, raznolikega in varnega iskanja.  

Širok ekosistem naprav Huawei 

Poleg telefona P smart 2021 je Huawei v segmentu višje nedavno predstavil še izjemno zmogljiv telefon Mate 40 Pro, poleg tega pa še brezžične slušalke Huawei FreeBuds Pro in Huawei FreeLace Pro ter pametni uri Huawei Watch GT 2 Pro in Huawei Watch Fit. Tako slušalke, kot tudi ure so popolnoma kompatibilne z operacijskima sistemoma Android in iOS. Celoten ekosistem Huaweievih rešitev pa zaokrožuje serija prenosnikov MateBook, ki vključuje cenovno bolj dostopna modela MateBook D14 in MateBook D15, kot tudi izjemno zmogljive MateBook 13, MateBook X in MateBook X Pro. Prek funkcije Huawei Share pa se vsi prenosniki brezšivno in instantno povežejo s Huawei telefoni.

 

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot dva milijona pametnih ur Watch GT in več kot 10 milijonov telefonov serije P30, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %. 

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweia in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:
Facebook
YouTube
Instagram

Skupnost

 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča