Fotografije, ki so prepričale slovensko žirijo

CITYLIFE 02.09.2020
huawei nagrada

Sodelovali so lahko vsi ljubitelji mobilne fotografije, edina omejitev je bila, da so fotografirali s pametnimi telefoni Huawei. Prepričani smo, da lahko vsakemu uspe odlična fotografija, s katero deli čustva, opozarja na pristne kretnje, ki prikazujejo resnico ali ujame neponovljivo lepoto narave, zato smo navdušeni nad vašim odzivom. Na natečaj je svoja dela prijavilo skoraj 100 tisoč uporabnikov iz celotne Evrope, med njimi skoraj dva tisoč Slovencev, ki so se za nagrade potegovali tudi na lokalni ravni.

Fotografije je že ocenila slovenska žirija, v kateri so sedeli uveljavljeni strokovnjaki: arhitekt Gregor Pavlin, ki v objektiv želi ujeti vse, kar mu vzame dih, modni fotograf Tibor Golob, samouk, ki je v objektiv ujel že številne znane osebnosti iz sveta mode, vrhunski slovenski krajinski fotograf Jaka Ivančič in direktor marketinga podjetja Huawei za hrvaški in slovenski trg Norman Müller. 

Sodelujoči so svoje fotografije uvrstili v eno izmed petih ustvarjalnih kategorij, strokovna žirija pa je za vsako določila zmagovalca in eni podelila naziv najboljše lokalne fotografije. 

Zmagovalec je …

Žirijo je s svojim navdihom in fotografskimi sposobnostmi najbolj prepričal avtor Sabi18, ki je v objektiv svojega Huaweia ujel nočno panoramo nemškega mesta München. Fotografija izvrstno prikaže zmogljivost nočnega fotografiranja, saj popolnoma ujame utrip nočnega velemesta.

Zmagovalci posameznih kategorij

Blizu daleč

Avtor Dejus je objektiv pametnega telefona usmeril v skladovnico kamenja na morski obali, na sprožilec pa pritisnil v trenutku, ko je piš morskih valov ustvaril čudovit občutek čarobnosti narave. Kamnita struktura na skali ob jadranski obali je hkrati blizu in daleč.

Lahko noč

Sposobnost sodobnih pametnih telefonov Huawei, da posnamejo čudovite nočne fotografije, je spodbudila uporabnike v raziskovanje skrivnega sveta teme. Avtor Sabi18 je ujel čaroben preplet svetlobe, teme in barv bavarske prestolnice in kot rečeno, zanj prejel tudi naziv »najboljše lokalne fotografije«

Pozdravljeno, življenje

Anja Poženel je navdih poiskala v slovenskih gorah. Njena fotografija iz prelaza Vršič pove več kot tisoč besed, saj kar poka od čustev, ki so preplavila avtorico v trenutku pritiska na sprožilec.

Obrazi

Pogled otroka, v katerem se zrcali napeti pričakovanje, je nekaj najlepšega v življenju. Robertu Semetu pa je uspelo hkrati ujeti tudi čudovit preplet barv in popolno kadriranje. Naslov fotografije »čakam babico« pove čisto vse. 

Pripovedovalec zgodb

Voda prinaša življenje, svilnati tok vode, eden od učinkov, ki odlikuje pametne telefone Huawei, pa njen tok zamrzne v trenutku. Izkoristil ga je avtor Dusakkris za čudovit prikaz vodnega toka v štirih fotografijah. Življenja ne moreta ustaviti, čas pa lahko!

Huawei se vsa leta zavzema za izjemno mobilno fotografijo, zato ne preseneča, da je vodilni, ko gre za uvajanje najnovejših fotografskih tehnologij v pametne telefone. Zahvaljujoč sodelovanju z nemškim strokovnjakom za fotografijo, podjetjem Leica, pa lahko čisto vsak uporabnik katerega od pametnih telefonov Huawei zajame osupljive fotografije. Ker nudijo vsestranske fotografske zmogljivosti v različnih scenarijih, lahko omejitve postavlja le vaša domišljija, kar izvrstno dokazuje tudi naših pet zmagovalcev, ki jim Huawei iskreno čestita za dosežene rezultate. Avtor zmagovalne fotografije Sabi18 prejme vsestranski in izredno zmogljiv pametni telefon Huawei P40, ostali štirje pa brezžični stativ Huawei Wireless

Več fotografij prijavljenih na natečaj Huawei Next Image 2020 najdete na povezavi https://gallery.consumer.huawei.com/2020/index.html

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika