Nad Pomurjem bo poletelo 150 toplozračnih balonov

CITYLIFE 14.09.2022
kyle-hinkson-xyxcgadvawe-unsplash

Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni, ki bo od 17. do 23. septembra v Murski Soboti, bo največji letošnji mednarodni športni dogodek v Sloveniji. To mednarodno tekmovanje poteka pod pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja. Množica pisanih balonov v zraku bo v Pomurje gotovo privabila množico ljubiteljev toplozračnih balonov iz Slovenije in tujine. Dogodek ima velik pomen za Mursko Soboto in pomursko regijo, zeleno oazo, ki ponuja številne priložnosti za kakovostno preživljanje prostega časa, potencialne poslovne naložbe in ustvarjanje izvirnih zgodb.

Na tekmovanju bodo gostili kar 105 balonarskih ekip iz 32 držav, ki se bodo v šestih tekmovalnih dneh pomerile v različnih tekmovalnih nalogah ter pokazale svoje znanje in spretnosti v upravljanju balonov. Nekateri tekmovalci so že na prizorišču in že vneto trenirajo. Vsak tekmovalni dan med 18. in 22. septembrom se načrtujeta dva poleta, eden zjutraj okoli 7. ure in drugi popoldne okoli 16. ure. Zjutraj se bodo, če bodo vremenske razmere to dopuščale, tekmovalci poskušali približati letališču Murska Sobota, kjer jih bo čakala ena od tekmovalnih nalog. Za gledalce bo najbolj zanimiv popoldanski skupni vzlet (fly-out), ko vsi tekmovalci poletijo s skupnega vzletnega mesta na letališču Murska Sobota. Lokacije tekmovalnih balonov bo možno spremljati na naslednji spletni povezavi: watchmefly.net!


Poleg svetovnega prvenstva poteka še tako imenovana fiesta, kjer bo letelo 16 balonov, od tega šest balonov posebnih oblik. V zraku bomo lahko tako občudovali več kot 150 balonov. Na slovenskem nebu jih toliko skupaj še nismo videli.

Vse informacije o tekmovanju, predstavitve ekip in pilotov ter program so objavljeni na spletni strani hotairballoons2022.com, kjer lahko tudi rezervirate svoj polet (vsaj 24 ur vnaprej). Na Facebook in Instagram profilu bodo sproti objavljene natančne lokacije vzletov, pristankov ter krajev, nad katerimi bodo leteli baloni. Obiskovalce tudi vabijo, da delijo utrinke z dogodkov in jih označijo s #hab2022.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča