K4x4: Helena Hauff

Klavdija Rupar
Helena Hauff

Iz hamburškega pristanišča bodo konec oktobra v ljubljansko podzemlje pretihotapili eno najboj čislanih in brezkompromisnih DJ pošiljk svetovne klubske scene. V sklopu dogodkov v čast 30. rojstnemu dnevu na Kersnikovo prihaja Helena Hauff!

Nemška selektorka se je dvignila iz nemškega podtalja odkar jo je v njeni domači luknji Golden Pudl slišal Actress. Slednjemu se je punk križanje cvrčečega acida, čvrstega electra in koračniškega EBM-a tako dopadlo, da jo je povabil vrteti na splavitev svoje plate in ji odprl producentsko pot na svoji matici Werk Discs. Danes, ko Helena bomba Boiler Roome, Dekmantel in druge festivale, se prepogosto pozabi, da še vedno ne odstopa od surovega zvoka in s trdo eklektično roko briše meje med arhivom Bunkerja in raznolikim svežimi izdajami. Pri tem ne zveni nostalgično ampak udarniško, zato mimogrede pobere še nagrado za Essentail Mix leta na BBC-ju (2017).

Ko ne uničuje povprečnih DJ setov po umazanih kleteh in razvpitih festivalih, Helena ustvarja minimalističen electro, wave in alter techno. V K4 prihaja na valu drugega dolgometražca Qualm, ki ga je izdala za britansko velikanko Ninja Tune. Od nje pa lahko pričakujemo enako divji in nepredvidljiv set, kot bi ga servirala v kultnem Pudlu.


  • Dogodek traja do 31.10.2018
  • K4
  • Kersnikova ulica 4

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča