Poročna moda

Poročna moda - trendi 2020

CITYLIFE

Trend oprijetih ribic je zagotovo med izstopajočimi, opazili pa smo, da so se modni oblikovalci prilagodili tudi večjim konfekcijskim številkam in na modnih pistah izpostavili kar nekaj modelov za močnejše postave. V poročno modo prihajajo tudi hlače in kombinezoni. Morda bomo tudi pri nas kmalu videli kakšno novo poročno trendseterko. 

Ogrinjala

Klasične bolere so pričeli nadomeščati kratki in dolgi suknjiči, ki so letošnje leto postali kar ključni kos poročnega videza. Vlečke in tančice so dobile konkurenco v svetlikajočih se nitih in čipkah. Presenetile pa ne boste niti, če boste segle po plašču iz umetnega krzna.

Ogrinjala.

Rokavi

Če so bili včasih dolgi rokavi rezervirani bolj za boho neveste, so zdaj postali redni del kolekcij prav vseh modnih oblikovalcev. Največkrat prosojni, a nič manj zapeljivi, poudarijo nežno nevestino silhueto in ozek pas. 

Dolgi rokavi.

Močnejše

Končno tudi v Evropi modni oblikovalci sledijo ameriškemu trendu in delajo kolekcije, ki so rezervirane za močnejše postave. Če so se prejšnja leta močnejša dekleta skrivala pod številnimi plastmi, bodo tokrat stopila v ospredje v kroju zapeljive ribice. 

Močnejše.

Visok vrat

Še ena novost letošnjega leta je tudi obleka z zaprtim, visokim vratom. Slednji lahko sega na ramena ali pa je prefinjeno zakrit s čipko ali nežnimi, v verižico nanizanimi perlicami. Če ga želite izpostaviti pa vam predlagamo speto pričesko.  

Zaprt vrat.

Ribica

Ribica je še vedno eden najbolj priljubljenih in tudi prodajanih krojev. Najbrž nam ni potrebno govoriti zakaj. Dejstvo pa je, da še zdaleč ni primeren za vsako nevesto. Letošnja novost oblek kroja ribice so bogata spodnja krila.

Ribica.

Hlače in kratka krila

Po hlačah bodo najverjetneje posegle malce starejše neveste, ki cenijo udobje in praktičnost, medtem ko se veliko mlajših nevest odloča za krajše kroje, največkrat pa za takšne, ki so kombinacija obeh. Kratkih hlač in daljšega prosojnega krila. 

Hlače in kratka krila.

Nadkrilo

Nadkrila vsekakor niso novost, so pa vsako leto izdelana bolje, predvsem pa bolj prefinjeno. Funkcija nadkrila, razen efekta, ki ga z njim pričaramo je, da poustvarimo dva videza. Enega bolj dramatičnega in drugega nežnega in zapeljivega.

Nadkrilo.

Bogato krilo

Tako bi si predstavljali popolno princeso. Sicer bi se izredno težko gibala, pa vendar bi bile slike čudovite. Ravno zaradi tega je ta trend priljubljen pri nevestah, ki želijo resnično narediti močan vtis na vse zbrane. 


Poročni sejem bo v Portorožu potekal od 7. do 8. marca 2020. 

Moška  poročna moda 2020

Black is back

Brez slabe vesti lahko rečemo, da se črna vrača. Naj bo to eleganten smoking ali klasična obleka, izbira bo vedno prava. Namesto bele srajce  lahko posežete po črni ali barvni, za piko na i pa izberete moderen metuljček ali vedno uporaben plastron.

Črna.

Lahkotna belina

Ženin v belem? Absolutno ja.  In veseli smo, da tudi naši ženini posegajo po njej.  Lahko tudi s kančkom črne ali pa celo bolj ženstvene roza barve. Več kot idealna odločitev za sproščeno poletno poroko v naravi ali na plaži. 

Okus žlahtnega

Burgundy je barva, ki je zavladala porokam. To se pozna tudi na modnih pistah, saj se je po njih sprehodila kar nekaj ženinov v tej vinsko rdeči barvi. V kombinacijami z različnimi teksturami in vzorci pa ta barva blaga preprosto zažari. 

Barve.

Globoka modrina

Moški obožujejo modro. Morda zato, ker jim je bila tako rekoč položena že v zibelko. Ali pa preprosto zato, ker je izbira oblačil v tej barvi preprosto neskončna. Končno odločitev prepuščamo vam, dejstvo pa je, da bo vaša izbira zagotovo prava.

Poročna moda 2020 za družice

Rožnate vrtnice

Najbolj ženstvena barva, s katero kot gostja na poroki ne morete zgrešiti.  Zagotovo je to tudi najbolj varna izbira tudi za tista dekleta, ki sicer svečanih oblek ne nosite pogosto.  V rožnatih odtenkih boste zagotovo opaženi, pa naj bo vaša obleka kratka ali dolga, posuta z bleščicami ali kristali … 

Rožnata.

Ledene princese

Dasiravno modra barva deluje nekoliko hladno, to ne pomeni, da boste takšne tudi ve. Gre vsekakor za barvo, ki jo preprosto moraš znati nositi, saj zahteva samozavest  in eleganco. Jo premoreš tudi ti?

Iskrivi utrinki

Svetlikajoča se nit, vtkana v nežno ob telesu padajoče blago. Posežete lahko po kraljevsko zlati ali glamurozni srebrni. Z obema boste izražali svojo energijo in optimizem. Svetujemo vam le, da za poroko posežete po bolj lahkotnejših materialih. 

Iskrivi utrinki.

Nežne vijolice

Čudovita barva, s katero se boste preprosto zlile z okolico. Odločite se lahko za umirjeno enobarvno obleko ali jo kombinirate z različnimi modnimi dodatki. Ne glede na izbor boste izgledale samozavestno in ambiciozno, s kančkom skrivnostnosti. 

Vsebino pripravila revija Moja poroka in Poročna trgovina, poroka-bo.si.

Naslovna fotografija:  Nika + Grega wedding photography, IG: @nika.and.grega, FB: @nikaandgrega

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča