Kako Francozinje nosijo bele srajce?

Valentina Jarc 08.12.2020
bele srajce

Zdi se, kot da se že rodijo z izjemnim občutkom za modo, skozi leta odraščanja pa svoj, že tako dober osebni slog samo še nadgrajujejo. Njihovo prirojeno razumevanje oblačil in načina njihovega kombiniranja, ki je vedno videti elegantno, je neprimerljivo in čeprav je včasih že malo dolgočasno poveličevati njihov način oblačenja, imamo ponovno dober razlog za to.Emmanuelle Alt, urednica francoskega Voguea

Kot prvo - francoski brezčasen stil oblačenja ne bo šel nikoli iz mode. In drugič - nadvse priljubljen mlad francoski dizajner Jacquemus je to jesen predstavil belo srajco Bahia, ki je v trenutku osvojila modni svet. Gre za model srajce, ki se na prednjem delu zaveže v vozelj in predstavlja bolj privlačno jesensko-zimsko modno izbiro, kot so jo do sedaj predstavljale popularne in za letošnjo jesen značilne srajce z velikimi starinskimi ovratniki. 

Z belo srajco, ki jo zavežemo na prednjem delu, lahko v trenutku ustvarimo videz, ki ga Francozinje nosijo že generacije. Modne ikone, kot so Jeanne Damas, Brigitte Bardot, Jane Birkin, Ellie Delphine in Franny Fyne, bele srajce nikoli ne bi zapele do konca, hkrati pa se dobro zavedajo, kje je meja, da odpeta srajca še vedno deluje okusno. To je enostavno še en element, ki sugerira, da so Francozinje enostavno popolne. 

Brigitte Bardot

Jane Birkin

Kot vedno je nekaj, kar je videti tako enostavno, kot zapeti ali zavezati belo srajco, le redko resnično preprosto. Zahvaljujoč Simonu Portu, lastniku znamke Jacquemus, pa lahko videz danes doseže vsaka modna navdušenka.

V galeriji preverite, kako so Francozinje bele srajce nosile čez leta in preverite ponudbo najbolj modnih belih srajc, ki jih na prodajnih policah najdemo danes. Najlepše bodo zasijale v kombinaciji z zlatim nakitom, krilom iz džinsa in belimi hlačami. Pri tem pa seveda ne pozabite, da je vodilo francoskega stila kombinacija elegance, preprostosti in ščepca neotipljivega “je ne sais quoi”-ja. 

Charlotte Casiraghi
Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča