Muzi Kate Moss in Bianca Jagger navdihnili boemsko kolekcijo poročnih oblek

Valentina Jarc 26.02.2021
Rixo

Nič čudnega torej, da sta se ustanoviteljici letos podali še v oblikovanje slonokoščenih poročnih kreacij.

Orlagh in Henrietta sta po dveh letih skrbnega preučevanja in načrtovanja uslišali prošnje številnih navdušenih oboževalcev znamke Rixa ter oblikovali kapsulno kolekcijo dih jemajočih poročnih oblek. Srečno naključje je, da se je to zgodilo ravno v času, ko sta se obe zaročili. Kako sta torej prešli od oblačenja udeležencev do oblačenja zvezde šova?

Z izjemno kombinacijo skrbno izbrane razkošne svile, ki se popolno prilega in skozi katero se ne vidi perila, nežne čipke in krojev, ki ustrezajo vsaki nevesti. Glede na to, da se v času pandemije pari odločajo za intimne obrede, sta obleke oklestili pretiranega razkošja in se raje posvetili oblikovanju privlačnih detajlov, vključno z nežnimi volančki, napihnjenimi rokavi, obrobami, žakardom, perjem, angleško čipko in oblečenimi gumbi. Pri snovanju oblek sta imeli v mislih tudi praktičnost, saj so modeli primerni za krajšanje in ponovno uporabo ob kakšni drugi svečani priložnosti.

Videz kolekcije sta navdihnili modni ikoni Bianca Jagger in Kate Moss, ki ju ženske velikokrat navajajo kot ključni referenci, ko je govora o boemskem stilu. Kapsulna kolekcija poročnih oblek je od 15. februarja na voljo na rixo.com in prepričani smo, da bo na Instagramu povzročila pravo navdušenje. Če si že od nekdaj želite poroke v stilu 20. let prejšnjega stoletja, je vsekakor prišel trenutek, da zasijete!
Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča