Volkswagen T-roc - prvi pravi kompaktni crossover

Volkswagen T-roc

Volkswagen je na svetovni premieri predstavil prvi kompaktni crossover, T-roc, ki pa bi glede na aktualne trende, lahko močno premešal štrene konkurentom. Tokrat so se zares potrudili in ponudili avto z originalnim izgledom, ki je tudi zelo razigran in dinamičen. Dizajn je uspešna mešanica stilov že videnih na prejšnjih konceptih in novih zamisli oblikovalcev. In ko k temu dodamo še dvobarvno, rahlo dvignjeno, karoserijo, kromirane okraske, zaščito motorja in pragov ter LED luči, je T-Roc res originalen.

Volkswagen T-roc je postavljen na že znano prilagodljivo platformo MQB, kar omogoča kljub skromni dolžini 4,23 metra izredno veliko prostora v kabini, pa tudi 445 litrov prtljažnega prostora.

Ponudba motorjev se prične pri litrskem bencincu s 115 KM, sledita pa mu 1,5 in 2,0 litrski TSI (150 KM in 190 KM), ki sta na voljo z DSG menjalnikom in 4Motion pogonom. Dizelski program zastopata 1,6 in 2,0 TDI. Avto bo uradno predstavljen na salonu v Frankfurtu, prodaja pa se bo pričela takoj po sejmu. Cena osnovnega modela bo okoli 20 tisoč evrov.
volkswagen.si

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča