Škoda Vision X

Matej Jurgele 06.02.2018
Škoda Vision X

Škoda Vision X se s svojimi kompaktnimi merami predstavlja kot idealen spremljevalec pri aktivnem, mestnem življenjskem slogu. Natančne linije in čiste površine določajo zunanjost in poudarjajo dinamičen značaj hibridne študije FlexGreen. Streha v kontrastni antracitni barvi pomeni športen poudarek. Svoje dodajo še izraziti odbijači, prevladujoči stranski pragovi, veliko panoramsko strešno okno in 20-palčna platišča pa ustvarijo močan videz. Oster oblikovalski slog je navdihnila češka tradicija stekla.

Notranjost Škoda Vision X definira povsem nov oblikovalski jezik. Prevladuje široka in ergonomsko zasnovana armaturna plošča s prostostoječim osrednjim barvnim zaslonom. Do multimedije in povezljivostnih storitev je mogoče dostopati hitro in intuitivno preko zaslona. Osvetljeni elementi iz kristala v povezavi z barvnim zaslonom ustvarjajo posebne svetlobne učinke.

Škoda Vision X je vizija modernega križanca proizvajalca čeških avtomobilov. Z dodajanjem tretjega modela uspešne družine SUV-jev želi ŠKODA najti nove ciljne skupine in povečati navdušenje nad blagovno znamko. Širitev modelske palete s poudarkom na hitro rastočem segmentu SUV je osnova strategije znamke Škoda do leta 2025. Do leta 2025 bo Škoda Auto poleg električnih avtomobilov na trg predstavila tudi svoj prvi hibridni avtomobil, ki se bo pridružil povsem baterijsko električnim avtomobilov.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča