Izvirni in inovativni foodtruck

Matej Jurgele 20.12.2021
peugeot-expert-foodtruck4-3

Znamki sta se združeno obrnili na oblikovalski studio Peugeot Design Lab in z njegovo pomočjo ustvarili mobilno okrepčevalnico ali "foodtruck", katerega oblikovna zasnova je nastala po navdihu okrepčevalnic in gastronomije. Najnovejši ambasador znamke je bil zasnovan na modelu Peugeot Expert. Inženirji iz oblikovalskih studiev Peugeot Design Lab in Whirlpool so strankine izkušnje umestili v samo osrčje zasnove te mobilne okrepčevalnice, poimenovane Whirlpool Experience Tour.

Vsaka kuharjeva poteza na očeh

Bočna stranica vozila se popolnoma odpre v obliki hroščevih kril, iz nje pa se navzven izstavita dve široki delovni površini, ki ustvarita ergonomsko idealno kuhinjo. Kuharski šef ima na idealni višini umeščeno pomivalno korito in kuhalno ploščo, na dosegu rok pa so mu tudi omarice za shranjevanje in dve kombinirani parni pečici. Med predstavitvami lahko celotno površino zaščiti z integrirano markizo. V tem konceptu kuharski šef prvič stoji na isti višini kot prodajalci, tako da so predstavitve nadvse gostoljubne. Udeleženci lahko njegovo predstavitev spremljajo tako pozorno, da ne spregledajo niti ene same drobtinice. Na zadnjem delu foodtrucka je nameščen multimedijski sistem z zvočnim pultom in velikim zaslonom, ki sta nastala po navdihu konceptnega bistroja «Le Bistrot du Lion» ter predvajata poučne vsebine in podrobnosti o karakteristikah pečic.


Delovna površina in čelne stranice foodtrucka so izdelane iz bele italijanske keramike s površino, zaščiteno pred bakterijami, neprijetnimi vonjavami in so enostavne za čiščenje. Delovno površino poživijo vstavki iz medenine. Karoserija foodtrucka v sivi barvi Titanium in njeni tematski motivi v skladnem barvnem odtenku spominjajo na svet pare in odsevajo estetsko dovršenost pečic Whirlpool.

Osnovno predstavlja Peugeot Expert

Za osnovo koncepta Whirlpool Experience Tour je bila uporabljena podaljšana izvedenka vozila Peugeot Expert. Kompaktno vozilo (5,30 metra) v višino meri zgolj 1,90 metra, zaradi česar ga je možno parkirati v večini parkirnih hiš. V prikolici, ki je odeta v iste barve kot karoserija foodtrucka, se nahajajo hladilnik in dodatni pripomočki. Sončne celice napajajo hladilnik, generator pa skrbi za neprekinjeno delovanje vseh naprav.


Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča