Brabus - zverina za 200 tisočakov

Matej Jurgele 18.12.2018
Brabusova zverina za 200 tisočakov

Da vozilo zagotavlja odlične zmogljivosti tudi na terenu, so osnovo, Mercedes-Benz G 500 4x4, dodatno predelali. Z nastavljivim Brabus vzmetenjem so uspeli razdaljo od tal povečati na 60 centimetrov. Posebna serija ima 5,5-litrski twin-turbo V8 motor, ki je opremljen z nadgradnjo Brabusa. Moč so mu povečali na 515 kW/700 KM (690 KM), navor znaša 960 Nm. V samo 5 sekundah pospeši do 100 km/h. Najvišja hitrost je elektronsko omejena na 210 km/h (zaradi terenskih pnevmatik). Ekskluzivni model Brabus se ponaša s karbonskimi blatniki za platišča dimenzij 9,5 J x 22 in z off-road pnevmatikami Pirelli Scorpion ATR velikosti 325/55 R 18.


Nastavljivo podvozje

Opremljen je z elektronsko nastavljivim Brabusovim posebnim vzmetenjem, katerega nastavitve voznik lahko spremeni po svojih željah s pomočjo kontrolne plošče Brabus Touch nameščene v vozilu. Oddaljenost vozila od tal je mogoče individualno nastaviti na sprednji in zadnji osi. Voznik lahko izbira med štirimi načini "Comfort", "Sport", "Off-Road" in "Individual".


Poleg tega pa ekstravagantni "off-roader" navdušuje tudi s privlačnimi oblikovalskimi dodatki, kot so LED dnevne luči, ogromni karbonski blatniki ali strešni spojler izdelan iz istega materiala. Ima dvobarvno črno-svetlo rjavo usnjeno notranjost. Po želji je na voljo tudi usnjena notranjost izdelana po željah naročnika vozila. Za zaščito motorja, pogonskega sklopa in rezervoarja za gorivo pred poškodbami terenske uporabe, so vozilo opremili s posebnimi robustnimi elementi. Cena za Brabus 700 4x4² se začne pri 209.000 tisoč evrih.

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča