BMW X4 – Daljši, širši in nižji

Matej Jurgele 16.02.2018
BMW X4

Pri vseh različicah se moč na podlago prenaša preko 8-stopenjskeg Steptronic menjalnika. Nižje težišče in manjša masa vozila pa naj bi doprinesla k agilnosti in dinamičnosti vozila. Optimizirana je tudi aerodinamika vozila. S količnikom upora 0.30 se uvršča v sam vrh med sorodnimi modeli.

Poleg športnega podvozja je tukaj tudi športni režim krmiljenja, ki je del serijske opreme. Opcijsko je na voljo »M« športni zavorni sistem in adaptivno vzmetenje. M-Performance modeli so serijsko opremljeni z 20-palčnimi platišči iz lahke zlitine, športnim zavornim sistemom in na zadnji osi s športnim diferencialom z zaporo. Med dodatno opremo spadajo tudi tripodročna klimatska naprava, prezračevani sedeži, Ambient Air Paket za aromatiziranje zraka, kot tudi ključ z zaslonom in panoramska streha.

Paket varnosti „Driving Assistant Plus“ se med drugim lahko pohvali si z novo generacijo aktivnega tempomata s funkcijo Stop and go, kot tudi sistemom za nadzor smeri, sistemom za avtomatsko zaviranje v sili kot tudi sistemom za nadzor prometa v križiščih. K omenjenemu paketu spada tudi funkcija Top View in 3D view. S pomočjo Remote 3D sistema si lahko voznik prikaže tridimenzionalno živo sliko vozila in okolice in to na pametnem telefonu. Opcijsko je na voljo tudi WLAN dostopna točna s hitro povezavo in z opcijo telefona ter brezžično polnjenje.


Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča