Ženski parfumi za pomlad/poletje 2016, ki nas bodo zasvojili

Anja Mrevlje
Elie Saab

Narciso Rodriguez Poudrée

Dišava je bila zasnovana z željo ustvariti popoln seksi vonj, ki bi ujel ženstvenost v njenem bistvu in šel še dlje, v globine njene zapeljivosti, v umetnost privlačnosti, ki se vije okoli ženske. Poudrée je mehkoba pudrastega mošusa, ki se razkrije v srcu dišave. Zaokrožen je z žametno mehkobo cvetov belega jasmina in bolgarske vrtnice ter lesnimi notami vetiverja, bele in črne cedre. Barva stekleničke je kožna in nakazuje tako bližino vonja koži kot barvo naravne rdečice, kar je oboje simbol čutnosti in pelje skozi dišavno uganko strasti in zapeljivosti.
narcisorodriguez.com

Elie Saab Rose Couture

Dišava, s katero se je Elie Saab poklonil spominom na svoje otroštvo, ki ga je preživel na obalah Libanona, časti estetiko svilnatih cvetov vrtnice. Opojnost vrtnice in njenega nektarja je zmehčana z vaniljo in slutnjo jasmina. Premišljeno odmerjene lesne note poskrbijo za to, da je vonj dovolj zračen, medtem ko pačuli daje svežino cvetnim akordom. Barva dišave in stekleničke je rožnata, ki je po Saabovem mnenju najbolj ženstvena barva. Zagotovo ena izmed bolj ženstvenih parfumskih novosti.
eliesaab.com

Dior Poison Girl

Znameniti družini Diorjevih strupov se je pridružila mladenka Poison Girl, ki je dišava sodobnih, svobodnih in seksi deklet. Je slastna past, ki te takoj zastrupi in pripelje zadovoljstvo do točke zasvojenosti. Vonj je preplet grenko-sladkih cvetic s sočno pomarančo, ki prijetno ovija venezuelska zrna tonka in cveti v čutnosti vrtnice iz Grassa ter sladke vanilje. Za vse ljubiteljice dišave Hypnotic Poison, ki so si želele mladostnejšo, zračnejšo in aktualnejo različico.
dior.com


Kenzo Eau Florale

Cvetna invazija, infuzija vanilje, pomešana s cvetnimi lističi vrtnice, ki deluje kot terapija sreče. Tokrat je v ospredju Kenzove cvetlične igre nedosegljivi mak, cvetica, za katero sicer velja, da nima vonja. Vonj je vesela, zabavna cvetna eksplozija, pomešana s citrusnimi akordi rožnate grenivke in mandarine v zgornjih notah. Bogato cvetno osrčje dišave tvorita bolgarska vrtnica in bela potonika, nežna vanilja in mošus pa puščata dišavi žametno sled. Moderen in nenavaden dišavni podpis, oddaljen od zapovedi klasične parfumerije, se predstavi kot sveža, elegantna in moderna toaletna voda.
kenzo.com
Davidoff Cool Water Exotic Summer

Čutna in ženstvena cvetno-sadna poletna dišava. Sveža, toda nesporno ženstvena Cool Water Woman Exotic Summer osvoji najprej s slastnimi notami melone, ki se razvije v nežno, krhko srce šmarnice ter konča z obljubo bogatega irisa. Ikonična Davidoff  steklenička je v letošnji omejeni izdaji odeta v rajske barve in motive palminih dreves, belega peska in čarobnega morja, ki kar vabijo v tropsko laguno, da se prepustimo užitku.
davidoff.com


Prada Candy Kiss

Pudrasta, čista in zračna dišava, v kateri kraljujejo bergamotka, mošus in vanilja. Candy Kiss se uleže na kožo kot dišavna nota, ki zasvoji. Vonj se odpre z mošusom, ki s svojo nežnostjo in čistostjo prebuja vonj po belem bombažu, vanilja in cvetovi pomarančevca pa poskrbijo za začimbne odtenke. Gurmanski, a nežen vonj, kot poljubi, ki so glavna ideja kampanje.
prada.comIzbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča