Triki, s katerimi boste videti bolj sveži in zbujeni

Klavdija Rupar 08.06.2021
pexels-photo-6621257

Najprej vam svetujemo, da si vzamete čas za spanje. Pomanjkanje namreč ne vpliva le na vaš videz, ampak tudi na vaše počutje in koncentracijo. Ostale nasvete pa smo pripravili spodaj.

Zmanjšajte rdeče oči

Se večkrat na teden zbudite z rdečimi očmi? Ena izmed rešitev so kapljice za oči, ki vam bodo v trenutku pomagale in poskrbele za manjšo rdečino obenem pa poskrbele tudi, da vas oči ne bodo pekle. A vseeno jih ni pametno uporabljati prepogosto. Rdeče oči so poleg pomanjkanja spanja lahko posledica tudi prekomernega gledanja v ekran računalnika in telefona. Kupite si prav posebna očala, ki zadržijo modro svetlobo in jih nosite vedno, ko uporabljate telefon ali računalnik.

Obraz dobro zmasirajte

Izredno primeren izdelek za masažo obraza je žadast valjček ali pa gua sha. Gre za kristal (najbolj pogosto iz žada ali roževca). Na YouTubu si oglejte različne tehnike masaž in si vsak večer pred spanjem na obraz nanesite najljubše olje za obraz in ga dobro vmasirajte v kožo. Na začetku bo vaša koža sicer pordela, a kmalu boste videti bolj sveže in spočito.

Foto: pexels

Spnite lase

Četudi najraje nosite svoje lase spuščene, bodo speti lasje v figo ali čop poskrbeli, da boste obraz potegnili nazaj in povzročili naraven dvig. Gre za preprost trik, s katerim boste videti bolj spočiti, kar pa vam zagotovo prav pride na naslednjem virutalnem sestanku.

Poskusite z ledenim valjčkom

Utrujen obraz je ponavadi precej zatečen obraz. Če se večkrat zbudite zatečeni in zabuhli, je najbolj pomembno, da najdete način, kako to zabuhlost omilti. Čez noč v hladilnik ali zamrzovalnik postavite valjček za obraz, zjutraj pa ga uporabite na obrazu. Tako boste povzročili hitrejšo cirkulacijo in zmanjšali rdečico in zabuhlost.

Foto: pexels


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča