Tek za zdravje in dober namen

Matej Jurgele 23.07.2018
Tek za zdravje in dober namen

Poleg 17-tedenskega programa vadbe in nasvetov strokovnjakov, bodo svoj program vadbe predstavili tudi na osmih dogodkih po Sloveniji. Prvo srečanje z ambasadorjema projekta, Markom Potrčem in Janom Kovačičem, je bilo ta konec tedna v Črnomlju. Sledi še sedem srečanj v različnih slovenskih krajih, ki nas bodo spodbudili in pripeljali do boljšega počutja ter udeležbe na maratonu v prestolnici.

Nikoli ni prepozno
Ambasadorja projekta, motivator in voditelj Marko Potrč in športni strokovnjak Jan Kovačič, sta zasnovala 123 dni trajajoč program vadbe, ki korak za korakom in dan za dnem vodi do boljšega počutja. Vadba poteka od 28. junija naprej, vendar nikoli ni prepozno za začetek. Vse do 28. oktobra se Marku in Janu ter več kot 2.500 podpornikom, ki so se že odločili, da stopijo na pot do boljše telesne pripravljenosti, lahko pridružite na www.123gremo.si. Prvih 14 dni so namenili pravilni tehniki teka, ta teden pa je vadbeni program obogaten z nasveti o ustreznih oblačilih in obutvi, sledijo prehrana in hidracija ter številne druge športne teme. Poleg tedenskega, strokovno zasnovnega programa vadbe in različnih nasvetov, bosta Marko in Jan udeležence na osmih dogodkih po Sloveniji še dodatno osebno spodbujala in jim pomagala premagati vse ovire na poti do boljšega počutja. Prvi dogodek je bil na sporedu v nedeljo, 22. julijav Črnomlju. Sledi še sedem aktivnih dogodkov v različnih slovenskih krajih, kjer se bosta srečala pred eno izmed spodaj naštetih HOFERjevih poslovalnic. Za več informacij spremljajte spletno stran 123gremo.si, kjer bodo v nadaljevanju objavljeni datumi in ure treningov.

Kraj:              Lokacija:

Koper         Ankaranska cesta 3B
Jesenice    Spodnji Plavž 3C
Dravograd Otiški Vrh 168A
Ljubljana   Cesta na Brdo 105
Murska     Sobota Lendavska 64
Nova        Gorica Cesta 25. Junija 1L
Maribor    Vodnikov trg 7

1, 2, 3, pridružite se nam tudi vi!
Na osmih dogodkih po Sloveniji bosta Marko in Jan skrbela za dobro počutje vseh zbranih udeležencev. Vas zanima, kako? Jan je pripravil načrt ustreznega ogrevanja, vaj in raztezanja, Marko pa bo spodbujal in delil koristne nasvete, kako se podati na pot do boljšega počutja. Za obisk posameznih vadb, ki so vse namenjene tako začetnikom kot športnim navdušencem, potrebujete le športna oblačila, obutev in dobro voljo. Za vse ostalo, kot so strokovno pripravljen program vadbe, zdrav prigrizek, prijetna osvežitev in udobna podlaga za izvajanje vaj, poskrbijo pri HOFERju. Vsak dogodek bo posvečen drugi tematiki. V Črnomlju je bil poudarek poudarek na pravilni tehniki in pristopu k teku, v Kopru bodo poskrbeli predvsem za stabilnost svojih teles, medtem ko je predvidena tema dogodka na Jesenicah »fartlek« ali metoda za povečanje vzdržljivosti pri teku. V Dravogradu bo na vrsti pogovorni tek, v Ljubljani intervalni trening, v Murski Soboti krožni trening, v Novi Gorici poudarek na dinamičnem treningu teka in vajah za moč, za zadnji dogodek, ki bo potekal v Mariboru, pa načrtujemo vaje za boljšo gibljivost.

Skupaj do cilja
Z vodenim programom vadbe in podporo strokovnjakov je cilj bližje, kot si predstavljate. Vrhunec projekta bo udeležba podpornikov na največjem slovenskem tekaškem dogodku. Z vadbo po programu se lahko namreč vsi sodelujoči udeležijo 10- ali 21-kilometrske preizkušnje na maratonu v prestolnici. Tam bomo 28. oktobra s tekaško skupino, združeni v dobrodelnosti, tekli na pot do boljšega počutja. Vsak tekaški korak pa ne bo le korak bližje boljšemu telesnemu počutju, ampak tudi korak bližje boljšemu jutri. Pri HOFERju bodo za vsak pretečeni kilometer v majici 1 ,2, 3, GREMO!, na največjem tekaškem dogodku v Sloveniji, darovali 10 centov za otroke iz projekta Botrstvo v Sloveniji. Kako do majice, izveste kmalu.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.123gremo.si, Facebooku in Instagramu. Vabimo vas, da na spletni strani ustvarite svoj profil in z označevanjem opravljenih nalog spremljate svoj napredek. Pridružite se nam in delite novico naprej. Cilj je blizu in na njem nas čaka najlepša nagrada - boljše počutje. Se vidimo!

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča