Pripravki za krepitev imunskega sistema

Klavdija Rupar 26.10.2020
pexels-photo-1640770

Pred nami je dolga zima, v kateri so virusi in prehladi nekaj, s čemer smo se srečevali že vsako leto zapored. Seveda je letos ta situacija še malenkost drugačna zaradi koronavirusa in če do sedaj nismo dobro poskrbeli za svoj imunski sistem, je sedaj zadnji čas, da to začnemo delati. 

Začnemo lahko z rednim gibanjem, preživimo čim več časa na svežem zraku, se zdravo prehranjujemo, vsekakor pa se lahko poslužujemo tudi naravnih pripravkov za krepitev imunskega sistema.

Pripravki iz citrusov

Ko zbolite oz. se prehladite je prva stvar, po kateri sežete vitamin C, saj ta pomaga pri izboljšanju imunskega sistema. Vitamin C namreč poveča nastanek belih krvničk, ki so ključna zadeva pri borbi z infekcijami. Vitamin C najlažje dobite z uživanjem citrusov, kot so pomaranče, limone, limete, mandarine in grenivke. Priporočen dnevni vnos vitamina C je 75 mg za žensko in 90 mg za moškega.


Brokoli

Brokoli je poln vitaminov in mineralov, med vitamini najdemo A, C in E, obenem pa tudi vlaknine in antioksidante. Je ena najbolj zdravih zelenjav, ki jih lahko najdete na krožniku.

Česen

Česen je zelenjava, ki ga večina pretirano ne mara, saj ima izredno močan okus, obenem pa še smrdi. A je izredno zdrav in priporočljiv za zdravje. Prav vse nacije v njem prepoznajo, da se odlično spopada z infekcijami. 

Ingver

Ingver je še ena sestavina, ki vam bo pomagala, ko zbolite in še preden zbolite. Zmanjšuje vnetja, ki lahko pomagajo pri vnetem grlu ali vnetnih boleznih. Prav tako pomaga pri slabosti. 


Jogurt

Poiščite jogurte, ki vsebujejo predvsem aktivne kulture, eden izmed takšnih je tudi grški jogurt. Te kulture namreč stimulirajo vaš imunski sistem in pomagajo pri boju z boleznimi. Jogurt je tudi odličen vir vitamina D, zato izberite takšne, ki ta vitamin vsebujejo. Vitamin D tudi pomaga pri regulaciji imunskega sistema.

Papaja

Papaja je še eno sadje, ki je polno vitamina C in vsebuje dvakratno količino dnevnega vnosa. Obenem ima tudi prebavni encim, ki ima protivnetne efekte. Polna je kalija, magnezija in folne kisline, ki so izredno pomembni za vaše zdravje.Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča