Prednosti uporabe kolagena

Pika Zrim 20.01.2022
kanabis

Z leti količina kolagena v telesu upada vedno hitreje, pri štiridesetih že kar za 1 % na leto. Z izgubo določenih hranil v naravnem procesu staranja je zato pomembno, da z rednim uživanjem kolagena in ostalih aktivnih učinkovin poskrbimo za svoje telo. Kolagen je namreč učinkovit za bolj elastično kožo, sijoče, močne lase in hitrejšo rast las, čvrste nohte, gibljive sklepe, uravnano prebavo in boljše počutje.

Ko izbiramo pravi kolagen zase, je pomembno, da izberemo kolagen, ki je hidroliziran. S tem ko kolagen hidroliziramo, dobimo manjše delce, ki jih telo lažje absorbira. Canabia kolagen v prahu je hidroliziran kolagen in ima kar 90 % absorpcijo, medtem ko je stopnja absorpcije kolagena iz hrane le okoli 27 %. 

Canabia kolagen v prahu ima dodan tudi vitamin C, ki ima pomembno vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob. Prav tako pripomore k izgradnji kolagena, krepi delovanje imunskega sistema, povečuje absorbcijo železa, ščiti celice pred oksidacijskim stresom ter pripomore k zmanjšanju utrujenosti.

 Poleg vitamina C pa ima Canabia kolagen v prahu dodan še kurkumin in silicij. Kurkumin je aktivna spojina kurkume ter naravna protivnetna učinkovina in močan antioksidant. Med drugim podpira delovanje živčnega sistema, pomaga ohranjati zdravje pljuč in zgornjih dihal, podpira delovanje srca, izboljša odpornost, pomaga ohranjati zdravje jeter ter prispeva k zdravju sklepov in kosti. Silicij pa ima pomembno vlogo pri naravni tvorbi kolagena, elastina in vezivnega tkiva. Koliko kolagena lahko tvorimo v svojem telesu, pa je zelo pomembno, saj vpliva na prožnost tkiv, kože, ožilja in fleksibilnost sklepov. Silicij je pomemben tudi pri tvorbi kosti, ter igra pomembno vlogo pri izločanju težkih kovin iz telesa (predvsem aluminija).

 S kodo popusta PIKA10 si Canabia kolagen v prahu zagotovite še 10 % ceneje!


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča