Pozitvni učinki hialuronske kisline

Klavdija Rupar 09.08.2022
hialuronskakislinadepositphotos

Pri negi kože se večkrat porajajo vprašanja, vendar so odgovori odvisni od vsakega posameznika. Vsaka koža namreč potrebuje druge izdelke, s katerimi bo zasijala v vsem svojem sijaju. Obstaja pa nekaj izdelkov, ki bodo prav prišli prav vsaki koži, ne glede na to, kako različne so si. Takšna je hialuronska kislina.

Njen glavni adut: poskrbi za navlaženo kožo. Tokrat smo za vas poiskali nekaj pozitivnih učinkov tega izdelka, ki ga v zadnjih letih vedno bolj pogosto videvamo.

Foto: Pixabay

Kako lahko hialuronska kislina pomaga vaši koži?

Navlaži vašo kožo

Vaša koža je vsakodnevno podvržena različnim oblikam "sušenja". Največkrat je suha koža posledica ogrevanja, hladnega vremena, preveč umivanja, preveč močnih šamponov in detergentov, določenih bolezni kože ali pa zaradi staranja.

Tudi vaše telo proizvaja nekaj hialuronske kisline, ki vašemu telesu pomaga ohranjati vlažnost in elastičnost. Z dodajanjem pa boste poskrbeli, da se bo vaša koža lažje borila zunanjim okoljskim dejavnikom, ki sušijo vašo kožo. S tem bo poskrbela za boljšo navlaženost, napetost in bolj srečno polt.

Pomaga pri boju proti starosti

Vaša koža se stara zaradi dveh razlogov: ker je to normalna posledica staranja in vedno višje starosti, kar vpliva na prav vse procese v življenju in zaradi izpostavljenosti UV žarkom.

Ko se starate, hialuronska kislina ostaja v nizkem delu kože. Sicer se staranju ne morete izogniti, lahko pa poskusite z omejevanjem. Z izdelki, ki vsebujejo hialuronsko kislino, lahko pomagate izboljšati in povečati le to v višjih slojih kože in tako poskrbeti za mlajšo, bolj navlaženo in bolj napeto kožo.

Foto: Pexels

Pomaga pri obnavljanju kože

Hialuronska kislina igra pomembno vlogo pri obnavljanju kože in poskrbi za naravno pomoč, če pride do poškodb. Nadzoruje vnetja in ustvari povezave med krvnimi žilami. Povzroči lahko hitrejše okrevanje, zmanjša možnost nastanka brazgotin in podpira nastanek novih kožnih celic. 

Lahko pomirja občutljivo kožo

Imate občutljivo kožo? Ni vam potrebno skrbeti, saj je hialuronska kislina kompatibilna z različnimi tipi kože, je visoko nealergenska, visoko kompatibilna z drugimi izdelki za kožo in je primerna za ljudi, ki so noseči ali dojijo.

Izbor urednika