Pozitivni učinki savne

Klavdija Rupar 13.01.2020
SAUNA

Nič ni bolj sproščujoče, kot prost dan, ki se ga odločimo preživeti v enem izmed bližnjih wellnes resortov. Tam se seveda lahko prepustimo izkušenim rokam maserjev, največji učinek na nas pa bo zagotovo imel obisk savne. Najbolje bi bilo celo, da bi savno imeli kar doma in bi jo lahko obiskali vsak dan. Kateri so torej vsi pozitivni učinki savne?

Savna zmanjšuje stres

Uporaba savne lahko pomaga telesu in možganom, da se privadijo na stres, obenem pa zmanjšuje možnost za depresijo in ostale mentalne bolezni. 

Savna poskrbi za bolj globok spanec

Raziskave so pokazale, da je umirjen in bolj globok spanec rezultat savne. Ta počasen, sproščujoč upad endorfinov nam namreč pomaga, da lažje in bolje spimo. 

Savna čisti kožo

Eden najstarejših tretmajev za lepšo kožo, je zagotovo kopanje v vroči vodi. V savni se močno potimo, kar pomeni, da se naša koža čisti, mrtve celice pa se nadomestijo, prav tako pa pot odplakne bakterije. S tem bo naša precej bolj lepa in čista.

Savna lahko pomaga pri boju z boleznijo

Savne naj bi močno zmanjšale prehlade. Ko je telo izpostavljeno vročini in pari, bele krvničke hitreje nastajajo, kar pomaga pri boju z boleznijo in ubija viruse. Obenem pomaga tudi pri težavah s sinusi ali alergijami - še posebej parne savne.

Savna nam da dober občutek

Ne le, da nam savna da dober občutek, obenem je izredno dobra za naše telo. Na telo blagodejno vpliva toplota v savni, obenem pa tudi samo umirjeno in sproščujoče okolje, ki nam pomaga, da se umirimo. V času stresnih in hitrih tempov življenja, je savna vsekakor dober način za boljše življenje. 

Če si savne nismo splanirali v dom, je dobra rešitev samostojna savna na prostem.

Fotogalerija

SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA SAUNA

Izbor urednika