Online vadbe za nosečnice in mlade mamice

Gabrijela Vrbnjak 09.11.2020
pregnant-25683951920

Vrnitev v vadbeno rutino po porodu običajno čaka nekje na neskončnem seznamu opravil novopečene mamice. Toda čas, energija in motivacija (da o varstvu otroka sploh ne govorimo) preprosto niso vedno na voljo, še posebej v prvih nekaj mesecih.

Za začetek: vse to je v redu. Navsezadnje je žensko telo v devetih mesecih preživelo veliko in preživlja še vedno! Dajmo si čas, ne pričakujmo preveč in se ne obremenjujmo z idealno fizično formo.


Na spletu je na voljo raznolika ponudba online vadb za nosečnice in mlade mamice. 

Vadba na Vadbena klinika z Aljo Malis ponuja most med fitnesom in medicino ter na holističen način obravnava človeško telo oz. uči tridimenzionalno gibanje. Alja Malis je mamica, specialistka za gibanje, bivša plesalka in dolgoletna Zumba inštruktorica, osebna trenerka, pilates inštruktorica s certifikatom za varno vadbo nosečnic in po porodu. Nosečnice in mlade mamice lahko izbirajo med prilagojenimi online programi: Celostna nosečnost in Poporodni preporod.

Alja Malis na slikovit način ponazori denimo, kako pravilno, naravno vstajanje iz podlage izvesti z dojenčkom v naročju.

Nuša Gnezda je osebna trenerka in strokovnjakinja za treniranje žensk po porodu in v nosečnosti. Pripravlja spletne programe Za nosečnice, Po porodu, FITMAMI 1 in FITMAMI 2. Intervju z Nušo Gnezda lahko preberete tukaj.

Na svojem profilu deli med drugim tudi informacije o diastazi med nosečnostjo.

Online osebno trenerstvo za nosečnice in mamice po porodu nudi tudi Fit Formula, za katero stojita Darja in Jaša. 

Osebna trenerka, Petra Ugrin Parovel, znotraj priljubljenega FIT IZZIVA, trenutno poteka že 7., pripravlja prilagojene treninge, jedilnike s preračunami kalorijami in recepti za nosečnice in mamice po porodu.

Vadbo za nosečnice prek spleta ponuja tudi Peti element, kjer po načelu gibanje je zdravilo, s pomočjo fizioterapevtskega in kineziološkega znanja skrbijo za vadbene izkušnje. 


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča