maderoterapija3

Odprava celulita z maderoterapijo

CITYLIFE 13.05.2024

Maderoterapija – »Madera« = les 

Maderoterapija izhaja iz eksotične Kolumbije, kjer so ročni masaži dodali popolnoma naraven material in s tem terapevtu omogočili boljšo obdelavo posameznega dela telesa. Ob vsaki masaži anatomsko oblikovani leseni pripomočki omogočajo terapevtu dovoljšen pritisk, prav tako pa delujejo tudi na globoka tkiva. S tem so zagotovljeni ugodni rezultati tretmaja, ki jih pacient opazi že po prvi terapiji. 

»Madera«, kar v španščini pomeni les, je kot naravni element povsem brez kontraindikacij za vso nepoškodovano kožo, ne povzroča alergijskih reakcij in na pacienta deluje zelo sproščujoče. Maderoterapija je povsem naravna terapija za oblikovanje telesa. Ker leseni inštrumenti omogočajo enakomeren pritisk na vse dele telesa in ta pritisk prodre globlje kot pritisk ročne masaže, je maderoterapija veliko bolj učinkovit tretma za preoblikovanje telesa. 

Dodatna prednost maderoterapije je dejstvo, da se maderoterapevt med izvajanjem terapije ne utrudi in jo lahko zato vedno izvede 100% zanesljivo, kar je dobro tako zanj kot za klienta.maderoterapija

Osovraženi celulit in kako se ga znebimo 

Pomarančna koža ali celulit, ki se najraje naredi na ženski zadnjici, bokih in stegnih, pa tudi po trebuhu in nadlakteh, je vidna sprememba kože, s katero se spopada kar 80-odstotkov ženske populacije, ne glede na njihovo starost in telesno težo. Celulit se nahaja tik pod kožo in je želatini podobna snov, ki jo sestavljajo maščobe, voda in odpadne snovi. S časom se zgošča, kar na koži vidimo kot vse bolj izrazito pomarančno kožo (kožo z vdolbinicami). 

Maderoterapija je uspešna metoda za odpravo celulita, saj z valjanjem pospešujemo mikrocirkulacijo, tekočina, ki je ujeta v medceličnem prostoru se sprosti. S pospešitvijo limfnega sistema se poveča izločanje odpadnih snovi iz telesa. S tem olajšamo limfni in krvni sistem, kar omogoča povečan pretok kisika in hranil. Rezultat tega seštevka reakcij je lepa in napeta koža.

Kako do optimalnih rezultatov

Poleg estetskih prednosti ima maderoterapija tudi druge učinke, kot so lajšanje bolečin v mišicah, boljša prekrvavitev in odpravljanje toksinov iz telesa. Pri izbiri maderoterapije je pomembno, da se obrnemo na usposobljenega strokovnjaka za dosego optimalnih rezultatov, saj je pravilna tehnika ključnega pomena. 

Za maksimalne rezultate je ponavadi potrebih vsaj 10 tretmajev, razlika pa bo opazna že po 4-5 tretmajih. Najboljše rezultate lahko dosežemo z rednim izvajanjem 2-3x tedensko. Ko dosežetmo željen učinek lahko z maderoterapijo prenehamo, vseeno pa je priporočeno, da se izboljšano stanje vzdržuje s ponovnimi obiski na vsake 2-4 tedne.

 

Izbor urednika