Načini, s katerimi bo naša koža tudi pozimi ostala navlažena

Klavdija Rupar 08.12.2018
Foto: Unsplash

Zimsko vreme našo kožo zelo hitro spremeni v izredno suho in občutljivo. Vse to je posledica padca temperature, centralnega ogrevanja in nizke vlažnosti. In kako to lahko popravimo? Najbolj pomembno je, da kožo čez celo leto dovolj vlažimo, še posebej pa moramo za navlaženost kože poskrbeti med zimskimi meseci.

1. Ne pozabimo na redni piling kože

Vsakodnevno se znebimo 10 bilijonov mrtvih celih, kar v celem življenju pomeni približno 23 kilogramov. To je dober opomnik, da moramo redno delati piling kože, ki poskrbi, da mrtve celice odstranimo in se nam ne nabirajo. To je dobro tako za naš videz kot tudi za naše zdravje. Nežen piling igra glavno vlogo pri svetleči koži, saj s tem novi, sveži in zdravi koži omogoči, da pride na plano.

Foto: Unsplash

2. Skrbno moramo izbrati čistilec kože

Če želimo, da je naša koža navlažena tudi pozimi, je zelo pomembno, da previdno izberemo čistilec kože. Najboljši so takšni, ki ne vsebujejo alkohola, saj ta draži občutljivo kožo. Raje izberimo kremno alternativo.

Foto: Unsplash

3. Ne pozabimo, da krema za porjavitev kožo suši

Ni potrebno, da imamo rjavo polt le poleti, a vseeno se moramo zavedati, da izdelki za porjavitev še dodatno izsušijo kožo. Izbrati moramo izdelke za občutljivo kožo, ki bodo preprečili nepotrebno razdražljivost.

Foto: Unsplash

4. Ne pozabimo na britje

Večina med nami pozimi skriva nepobrite noge, saj se nam enostavno ne da, bi si jih redno brile. A britje kože je dobro za naše zdravje, saj ne odstranjuje le nezaželenih dlak, ampak naredi piling kože, ki odstrani mrtve kožne celice.

Foto: Pixabay

5. Kožo vlažimo čez celo leto

Vsakič, ko se stuširamo, namažimo kožo, saj bomo tako poskrbeli, da bo naša koža vedno navlažena. Izogibati se moramo odišavljenim vlažilnim kremam, saj lahko povzročijo razdraženo kožo. Najboljše so tiste, ki vsebujejo vitamin E in aloe vero, ki umiri in vlaži.

Foto: Pixabay

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča