Na sonce nikoli brez ustreznega zaščitnega faktorja

CITYLIFE 07.06.2019
morje

Varno sončenje ne obstaja. A kaj storiti, če se vseeno želimo gibati na prostem in uživati sončne žarke, kar se da varno? Pred soncem se lahko ustrezno zaščitimo. 

V široki paleti ponudbe sončnih krem v dm – drogerie marktu bo vsak član družine našel rešitev za tople, sončne dni. Poleg krem za sončenje, so na voljo tudi izdelki za po sončenju v primeru, ki posledice prekomernega izpostavljanja soncu v najkrajšem možnem času ob redni in pravilni uporabi tudi omilijo. 

Varovalni ukrepi pred soncem

Najučinkovitejši ukrep zaščite kože pred soncem je izogibanje sončnim žarkom, predvsem v tistem času dneva, ko je sonce najmočnejše. Nosimo lahko dolga oblačila, svetlih barv iz naravnih materialov. Nikar ne pozabimo na bistveno varovalo pred soncem - sončne kreme z različnimi zaščitnimi faktorji

Otroška koža je zelo občutljiva, zato jo v času poletja zaščitimo s sončnimi kremami z visoko stopnjo zaščite.

Kreme za sončenje in zaščitni faktor

Kreme za sončenje se delijo na kreme z nizko stopnjo zaščite (ZF 6 – 14), srednjo stopnjo zaščite (ZF 15 - 29), visoko stopnjo zaščite (ZF 30 – 59) in zelo visoko stopnjo zaščite (ZF več kot 60 ali 50+). Katero izberemo je odvisno od tega, kam se odpravljamo in koliko časa predvidevamo, da bomo soncu izpostavljeni. 

Za nasvet vprašajte strokovnjakinjo

V soboto, 15. junija bomo v Cityparku v Ljubljani lahko za nasvet, kako poleti pravilno zaščititi kožo vprašali, Mirjam Rogl, dr. med., iz Dermatologije Bartenjev – Rogl. Med 11. in 12. uro nam bo brezplačno pregledala pigmentna znamenja in vam svetovala, kako kar najbolje zaščititi svojo kožo pred poletnim soncem.

Več na: dm-drogeriemarkt.si

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča